ACNEWS

Megölték az ötödik újságírót is Mexikóban

Mexikó. Illusztráció. Pexels
Mexikó. Illusztráció. Pexels
Holttestét egy autóban találták meg. A fotósként is dolgozó Ismael Villagómez az ötödik újságíró, akit idén agyonlőttek az országban.
Hirdetés
Ad image

A hírhedten erőszakos mexikói határvárosban, Ciudad Juarezben egy újság fotósát lőtt sebekkel találták egy autó vezetőülésén –  csütörtökön, éjfél után.

Az autó az újságíró tulajdona volt, munkájához használta, mivel másodállásban taxizott. Mexikóban sok újságíró a szakmán kívül is vállal munkát, hogy kifizesse a számlákat. A férfi telefonját nem találták a helyszínen.

A nyomozók nem zárják ki annak lehetőségét, hogy Villagomezt újságírói munkája miatt ölték meg. „Az újságíró a nap 24 órájában újságíró, függetlenül attól, hogy közben másként dolgozott-e vagy sem” – jegyezték meg.

Ciudad Juarezt csaknem két évtizede a drogkartellek uralják, és a bandák gyakran tiltakoznak az áldozataikról vagy tevékenységeikről készült fényképek közzététele ellen.

Csak az elmúlt öt évben legalább 52 újságíró meggyilkolását dokumentálták Mexikóban. A tavalyi év volt a leghalálosabb a mexikói újságírók emlékezetében, 15-en haltak meg – írja a TheGuardian.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés