ACNEWS

Megőrült Irán: éjjel rátámadt Izraelre 200 drónnal és rakétával

Az izraeli légierőnek amerikai, brit és jordán gépek segítettek a drónok elfogásában, Joe Biden vasárnapra összehívta a G7 vezetőit.
Hirdetés
Ad image

Irán példa nélküli, saját területéről intézett támadást, 200 drónnal és rakétákkal akart végzetes csapást mérni Izraelre szombat éjjel.  Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szerint Irán szinte az összes harci eszközt hatástalanították. A legtöbb rakétát az Arrow légvédelmi rendszer kilőtte, és nagy többségében az izraeli légtéren kívül. De a hírek szerint amerikai, brit és jordán gépek is részt vettek drónok elfogásában. Az IDF szerint egy gyerek megsérült a Negev-sivatagban egy elfogás után lehulló repesztől, néhány becsapódás volt, ami kisebb károkat okozott, köztük egy katonai bázisban délen. Vasárnap hajnal négy órakor elhagyhatták az óvóhelyeket az izraeliek.

A Telex az CNN-re hivatkozva azt írta, hogy az izraeli mentőszolgálat szerint az iráni támadás közvetlenül nem okozott személyi sérülést. Összesen 31 állampolgárt az óvóhelyre való menekülés miatt szerzett kisebb sérülések vagy pánikroham miatt kellett ellátni. Egy 7 éves lány (akit a korábbi híradások fiúként említettek) egy légvédelmi rakéta detonációja után a földre hulló repesztől szenvedett súlyos fejsérülést.

Joe Biden amerikai elnök telefonon beszélt Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel – írta a lap. Biden közleményben tudatta: a lehető leghatározottabban elítéli a támadást. Tájékoztatása szerint az USA – a térségben tartózkodó – repülői és hadihajói részt vettek az iráni csapás elhárításában. Joe Biden bejelentette, hogy vasárnapra összehívta a nagy liberális demokráciákat tömörítő G7-ek vezetőinek találkozóját, hogy összehangolhassák az Irán arcátlan támadása elleni diplomáciai lépéseket.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés