ACNEWS

Megsarcolják a kártyán alvó pénzeket

Fotó: kormany.hu
Fotó: kormany.hu
Jelenleg 5 milliárd forintnyi alvó pénz van a SZÉP-kártyákon, ezért a kormány most figyelmeztetést küld körbe a felhasználók között.
Hirdetés
Ad image

Körülbelül 5 milliárd forintnyi összeg ragadt benn a a SZÉP-kártya tulajdonosoknál. A kormány felkérte a szolgáltatókat, hogy értesítse azokat az ügyfeleiket, akiknek legalább 50 ezer forintnyi, 2022. október 15-e előtt jóváírt juttatás van a kártyájukon. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint tavaly rekord összeget, 445 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók SZÉP-kártyákra. Ez több mint 90 milliárd forinttal haladta meg a 2022-es számokat.

A kormány korábban úgy döntött, hogy 2023. augusztus 1. és december 31. között a munkáltatók az éves kereten felül a SZÉP-kártyákra egyszeri, legfeljebb 200 ezer forint összeget utalhatnak. Az intézkedésnek köszönhetően így 650 ezer forintra emelkedett a rendkívül kedvező adó- és járulékfizetés mellett adható munkavállalói elismerés keretösszege. Valamint ebben az időszakban a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló összegeket a családok hidegélelmiszerek vásárlására is felhasználhatták – számolt be az Index.

A SZÉP-kártyákon megmaradó összegeket azért is érdemes elkölteni, mert akinek több mint 365 napja van a számláján a pénz, annak évi kétszer 15 százalékos díjjal terhelik meg a számláját. Ezt a jogszabályt 2022-ben fogadták el. Azokat nem terheli újabb díj, akiknek már levonták a 15 százalékot. Viszont azoknak, akiknek 2022. október 15. 2023. március 20. között érkezett pénz a számlájukra, érdemes gyorsan elkölteni ezeket az összegeket. Különben március 20-án 15 százalékkal megsarcolja őket a szolgáltató – figyelmeztetett az azenpenzem.hu

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés