ACNEWS

Mégsem engedik szabadon az amstetteni szörnyeteget

Pincében tartotta fogva megerőszakolt lányát / Fotó: illusztráció-Pixabay
Pincében tartotta fogva megerőszakolt lányát / Fotó: illusztráció-Pixabay
Börtönben marad az az osztrák férfi, aki 24 éven át megerőszakolta és pincéjükben fogva tartotta a lányát.
Hirdetés
Ad image

Ahogy korábban az AcNews megírta, lehetőség nyílt arra, hogy szabadon engedjék Joseph Fritzl osztrák férfit, aki 24 éven át fogva tartotta és több ezer alkalommal megerőszakolta a saját lányát, és hét gyereket nemzett neki.

A most 88 éves Fritzlt 2009-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre lánya, Elisabeth vérfertőzéséért, megerőszakolásáért, kényszerítéséért, fogva tartásáért és rabszolgasorba taszításáért. Bűnlajstromán szerepelt még gondatlanságból elkövetett emberölés is.

A szabadlábra helyezésére irányuló kérelmet most elutasították. De a döntést így is győzelemként élheti meg, mert a pszichiátrián sokkal szigorúbban megkötöttségek mellett élhetett, mint ezentúl egy átlagos börtönben.

Ügyvédje, Astrid Wagner közölte, hogy tovább fognak küzdeni, és jövőre újra beadják a kérelmet – írja az apnews.

Fritzl az „amstetteni szörnyként” vált ismertté, miután az észak-ausztriai városban, 1984-ben a háza hangszigetelt alagsorába zárta akkor 18 éves lányát. A következő 24 évben többször megerőszakolta, és hét gyermeket nemzett vele, akik közül az egyik meghalt.

Fritzl felesége, aki az otthon második emeletén lakott a család többi tagjával, az osztrák hatóságok szerint állítólag nem tudott arról, hogy mi folyik az alagsorban. Fritzl lánya 1984-ben, 18 évesen tűnt el, majd 2008-ban került elő újra az amstetteni, börtönszerű pincekamrából. Amikor az eset napvilágra került, az egész világ címlapjára került.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés