ACNEWS

Megszívatták az új győri polgármestert, elvették a pénzt, a jogait

Fotó: ATV
Fotó: ATV
Se pénzt, se jogokat nem kap Pintér Bence, Győr új polgármestere, erről gondoskodott hétfőn a régi közgyűlés.
Hirdetés
Ad image

Botrányos módon megszívatta Pintér Bencét, a kedden hivatalba lépő új, győri polgármestert a leköszönő közgyűlés: elvették a jogait, kiürítették a kasszát. A távozó győri közgyűlés erőből megkeserítette az új városvezetés munkáját. Ugyanis Dézsi Csaba András leköszönő polgármester javaslatára a közgyűlés megvonta az új polgármester jogait. Például, hogy egy bizonyos összegig önállóan dönthessen az önkormányzati pénzekről, utasításokat adhasson a helyi közműcégek vezetőinek. A javaslatot a leköszönő polgármester terjesztette be. A leköszönő önkormányzati képviselők pedig 15 igennel, 5 ellenzéki nemmel és két tartózkodás mellett végül megszavazták. Dézsi volt az egyik, aki tartózkodott.

Balogh József, volt győri szocialista polgármester 1994 és 2006 közt volt a megyeszékhely vezetője, szintén jelen volt a teremben. A keddi közgyűlésről azt mondta, ez volt az elmúlt harmincnégy éves győri önkormányzatiság teljes mélypontja. Úgy vélte, a megszavazott módosítás célja egyértelműen a leendő polgármester hatásköreinek és pénzügyi lehetőségeinek drasztikus csökkentése.

Pintér Bence szerint a módosításokkal el akarják lehetetleníteni az új városvezetést. Szerinte a győriek júniusban úgy döntöttek, hogy olyan polgármestert akarnak, aki nem titkolózik. És nem hagyja, hogy a város és politikusai titkolózzanak. A ciklus utolsó közgyűlésén pedig úgy osztották a pénzt, mintha nem lenne holnap. Szoborra például újabb 42 milliót költenek el. Miközben egy hete már kettő másikat is rendelt a város 130 millió forintért. A Fidesz-frakció is kap egy luxusirodát a városházán – írta az economx. És fejenként 30 millió forintnyi támogatást kaptak egyes alapítványok és egyesületek is. Köztük a távozó polgármester saját alapítványa.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés