ACNEWS

Megszólalt a gazda: vérszomjas farkas pusztított Nyíriben

fotó: illusztráció / pixabay
fotó: illusztráció / pixabay
Farkas tépett szét két anyajuhot Nyíriben, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településen. Mindkét állat vemhes volt.
Hirdetés
Ad image

Hiába volt a villanypásztor, a farkas simán átvágta az akadályt – egyszerüen átugrott rajta. Vojtovics Attila nagyon szomorúan mesélte el az AcNews-nak, hogy mi történt náluk az éjszaka. Egy farkas két anyajuhot is megölt.

„Nyíri községen belül van egy másfél hektárnyi villanypásztorral elkerített kertünk, és azon belül a birkáinknak készült egy ólacska, hogy télen legyen fedél a fejük felett. Oda voltak bezárva az állataim. Hét anyajuhom van, amik vemhesek is. Az egész történetben az a legriasztóbb, hogy a villanypásztorunk be volt kapcsolva és üzemelt is” mesélte Attila.

„Én erdőjáró ember vagyok, mivel fakitermeléssel foglalkozom, és már többször is láttam a farkast, valamint az ürülékét is szőrmaradványokkal. Tudtam, hogy itt van a környéken, de arra nem számítottam, hogy ennyire bemerészkedik. Halottam történeteket arról, hogy a villanypásztor nem véd a farkas ellen, mert simán képes átugrani, de nem gondoltam, hogy ez velünk is megtörténhet. Hét órakor megvolt az etetés, addig került minket, hiszen intelligens állat.” – mondta a gazda.

A farkas valamikor éjszaka jött és támadott.

„A fiaim találták meg a tetemeket. Az egyiknek a combját harapta meg, a másiknak célirányosan a nyakát szakította ki. Azt mondják, a kutya megvéd a farkastól. Van kutyám, de nem ezen a részen tartom, mert szerintem egy farkas a kutyával is könnyen elbánik. Ennek a veszélynek nem tenném ki. Kártérítésre nem számíthatunk, mert biztosítást ilyen kárra nem érdemes kötni. Inkább az eszmei értékét tartjuk nagynak, hiszen sokat dolgoztunk velük”- mondta Vojtovics Attila.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés