ACNEWS

Megszólalt Putyin eltitkolt lánya – VIDEÓ

Marija Voroncova / Fotó képernyőkép-youtube
Marija Voroncova / Fotó képernyőkép-youtube
Putyin eltitkolt lánya egy interjúban azt mondta: "Oroszországban az emberi élet a legmagasabb érték."
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin orosz elnök a kezdetektől fogva szigorúan őrzi magánéletét és családját. Időnként mellékesen megemlíti, hogy van két lánya, de soha nem mutatta meg az arcukat, soha nem árulta el a nevüket. Az orosz és a nyugati média azonban felfedte őket, mindketten valamennyire közszereplők. A 38 éves Marija Voroncova a minap interjút adott orvosi-tudományos pályafutásáról.

Az interjút Putyin lánya, Marija a neves moszkvai Innovatív Egészségügyi Technológiák Központjának (Medtech Moszkva) keretében adta, mint az egészségügyi minisztérium endokrinológiai kutatásának vezető kutatója. Családjáról nem esett szó, vagyis arról, hogy az elnök és volt felesége, Ljudmila lánya lenne.

„Gyermekkorom óta arról álmodtam, hogy orvos leszek. A biológia, kémia, fizika terén a felsőbb évfolyamokon végzett kísérleteknek köszönhetően formálódott bennem, mit is akarok kezdeni a tudománnyal. Akkor tanultam meg, mi az empirizmus, mi a világ és természetünk megismerésének kísérleti módja. És akkor jött az ötlet, hogy természettudománnyal foglalkozzak” – mesélt arról, hogyan jutott erre a pályára.

„Érettségi után először közgazdaságtant akartam tanulni, arra tereltek, de abban a korban az ember másként akar cselekedni. Azt mondtam magamnak, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy merre megyek, feltérképezték számomra a biztos utat – de én valami mást találtam ki. És én az orvoslást választottam.”

Voroncovát arról is kérdezték, hogy milyen gazdasági hatásai vannak a genetikai vizsgálatoknak. Azt válaszolta, hogy az új technológiáknak – és a gyógyítási módszereknek – köszönhetően a beteg emberek újra beilleszkedhetnek a munka világába. De ha az új kezelések nem elég hatásosak ahhoz, hogy „gazdasági haszonnal járjanak”, akkor is fontos, ha a betegek a fogyatékosságuk ellenére néhány évig még életben maradnak.

„Nem csak a gazdasági hatásokkal kellene számolnunk. A betegeknél a minden új nap értéke nem mérhető pénzben. Orosz társadalmunk nem olyan erősen üzletközpontú. Számunkra az embereken van a hangsúly, és számunkra mindig az emberi élet a legnagyobb érték.”

Bár a családjáról nem beszélt, mégis szó esett a magánéletéről.

„Ha az irodalomról beszélünk, kicsit régimódi vagyok. Nagyon szeretem Puskint, újra és újra el tudnám olvasni az Anyegint, szeretek meséket is olvasni, szerintem Puskin meséiben rengeteg az erkölcsi tanulság. Szeretem Dosztojevszkij A félkegyelmű című művét is, nemrég láttam egy operát is a mű alapján, és nagyon tetszett”.

Azt is mondta, a látókörét több külföldi irodalmi mű is szélesítette, például Aldous Huxley A civilizáció vége vagy A szép új világ című 1931-es antiutópiája. És most a divatos Dűne című regény az egyik kedvenc könyve.

Az interjúban Voroncova a hobbijáról kifejtette: „Úgy gondolom, hogy a tudósok és az orvosok számára a hobbi tulajdonképpen a szakma, szabadidőmben szakirodalmat is olvasok. De általában véve az érdeklődési köröm rendkívül széles. Minden inspirál, ami szép, bármi: festmények a galériákban, színház, zene… A klasszikus és jazz zene fontos része az életemnek, imádok koncertekre járni”. A sportok közül a síelést, a szörfözést említette.

Az interjú végén arról elmélkedett, mit szeretne a világnak: „Azt, hogy mindannyian jobban megértsük egymást, jobban kommunikáljunk egymással. Nekem úgy tűnik, hogy sok problémát a félreértés okoz, a sok félreértés egymás között és önmagunk félreértése miatt” – fogalmazott Putyin lánya.

Voroncova, akárcsak fiatalabb nővére, Jekatyerina Tyihonov az ukrajnai háború miatt szerepel az Egyesült Államok, az EU és más országok szankciós listáján.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés