ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Megszólalt Szurovikin tábornok: ezt mondta az újságíróknak

Szurovikin tábornok / Fotó: kremlin.ru
Szurovikin tábornok / Fotó: kremlin.ru
A Novije Izvesztyija orosz napilap újságírói találkoztak Szergej Szurovikin tábornokkal egy moszkvai régióban.
Hirdetés
Ad image

Mint ismeretes, az „Armageddon tábornok” néven is ismert orosz tábornok Prigozsin, volt Wagner-vezér júniusi puccskísérlete után esett ki Putyin kegyeiből.

A tábornokot most a feleségével együtt látták egy moszkvai vidéki templom mellett. A tábornok nem kívánt válaszolni újságírói kérdésekre, arról sem, hogy jelenleg hol állomásozik. „A hazát szolgálom. Csak ennyit szeretnék mondani” – mondta Szurovikin.

Korábban, szeptember közepén jelentették, hogy Szurovikin az orosz védelmi minisztérium küldöttségével együtt Algériába utazott. Egy forrás a Kommerszant című orosz lapnak elmondta, hogy Oroszország katonai-politikai vezetése nagy jelentőséget tulajdonít a keleti orientációnak. Ráadásul az orosz hatóságok továbbra is bíznak Szurovikinben.

Mint emlékezetes, nem sokkal a Wagner zsoldosok felkelése után Szurovikin eltűnt a színről. A június végi Wagner-lázadás idején egy videóban szerepelt, amelyen a Wagner-vezért, Jevgenyij Prigozsint megadásra szólította fel. De nem viselt semmilyen katonai rangjelzést.

Szurovikin Szíriában kapta az „Armageddon tábornok” becenevet – akkor, amikor orosz csapatokat vetett be a szíriai polgárháborúban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés