ACNEWS

Megszúrta a képviselőt, mentőst vert a zebegényi polgármester

Fotó: pxhere
Fotó: pxhere
A mellbe szúrt képviselő videóra vette a támadást, majd őt és a Duna-parti falu polgármesterét is mentő vitte kórházba.
Hirdetés
Ad image

Azonnali testületi ülést hívott össze hétfőre a zebegényi alpolgármester. Ennek oka hogy a múlt hétvégén méltatlansági eljárásban menesztett Parádi Katalin polgármester két nappal később egy kisollóval megszúrta Nyári Péter önkormányzati képviselőt. Az eset szombat hajnalban a Szegfű utcában történt, ahol a egy háztűz miatt egyszerre voltak jelen. A vérző képviselőt a váci kórházban látták el, utána feljelentést tett a rendőrségen.

Két mentővel vitte őket kórházba

„Két mentővel vittek minket kórházba. A kapitányságon bűnjelként lefoglalták a véres pulóveremet. Szerencsém volt, mert a nyaki verőértől pár centire ért a szúrás. Hétfőn újra orvoshoz megyek, mert komoly fájdalmaim vannak – magyarázta a képviselő az AcNews-nak. – Azt gondolom, kell, hogy következménye legyen ennek a dolognak… De az ítélkezést bízzuk a hatóságra. A kórházból riasztottam a feleségemet, akit szintén megviselt ez a támadás. Még a kisfiam is tud róla, sajnos éjszakánként sírva riad fel miatta. Félünk ettől a kiszámíthatatlan nőtől. Ha ismét találkozom vele, inkább átmegyek a másik oldalra, hogy kikerüljem a bajt.”

Azóta őt és Parádi Katalin is kiengedték a kórházból. A zebegényi polgármester állítása szerint munkahelyi problémák gyötrik. Most viszont gyógyszermérgezést szenvedett. De mi történt ebben az 1300 lelket számláló, festői szépségű falucskában? Hogy eshet neki a polgármester a helyi képviselőnek? Mint kiderült, a múlt hét végén a képviselő testület méltatlanság miatt visszavonta a polgármester megbízatását. Ez a döntés kedden válik jogerőssé.

Sört ivott, majd Xanaxot vett be rá

Szombat hajnalban a fürdőkádban ülve megittam két sört és egy felest – ismerte el az AcNews-nak a menesztett polgármester. – A fürdőszobából kilépve vettem észre, hogy ég a szomszéd ház. Miközben a saját házam falát locsoltam, nagyon felment a pulzusom. Ezért Xanaxot vettem be. Sokat. Amikor el kezdett beütni, leültem az út közepén és sírtam. Reszkettem a félelemtől, hogy átterjednek a lángok az én házamra is.”

Ekkor jelent meg Nyári Péter képviselő. A polgármester elismeri: elkeseredésében ordítozott vele, hogy mit keres itt. És meg is ütötte. Mert hogy neki is köze volt a munkahelyi felmentéséhez.

Nyári Péter a képembe nyomta a kamerát. Ezzel provokált. Tény, hogy politikushoz méltatlan állapotban voltam, megütöttem őt. Hogy kisollóval megszúrtam? Ez hülyeség. Utána valóban megrúgtam a mentőst, majd balhéztam a kórházban – folytatta Paládi Katalin. – A váci rendőrségen azt mondták, nem vagyok köteles vallomást tenni, majd autóval szívességből hazahoztak. Eszemben sincs bocsánatot kérni tőle. Sok mindenre nem emlékszem a történtekből. Eltűnt a körömvágó ollóm a teraszról és rettegek attól, ami ellenem folyik. De azért sem költözöm el ebből a faluból. Jövőre újra képviselő választás és polgármester választás lesz. És most azt mondom, hogy nem fogok indulni rajta.”

Az ügy mindkét érintettje részletesen leírta az álláspontját a 0627.hu-n.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés