ACNEWS

Megtaláltuk az év idiótáját – csernobili tóból ivott vizet a magyar youtuber

A fiatal urbex youtuber ügyet sem vetett a sugárzásveszélyre.

Hirdetés
Ad image

A fiatal urbex youtuber ügyet sem vetett a sugárzásveszélyre.

A napokban került fel egy videó, ahol egy fiatal srác, – aki NotMe néven vezet csatornát – a barátaival beszökik Pripyat területére, és felveszik, ahogy eszméletlenül felelőtlen dolgokat művelnek.

Az arcát elrejtő fiatal, a járőröző katonákat és rendőröket megkerülve jutott be csapatával a veszélyes, lezárt területre, ahol még mindig elképesztően nagy a sugárzás.

A legfrissebb feltöltött videójában például jól látszik, ahogy egy kóbor kutyát simogatnak, ami kifejezetten káros, hiszen az ottani állatok generációk óta élnek a fertőzött területen.

Egy másik ponton az egyik legismertebb helyszínre, egy markolóhoz mentek el, ami a leg sugárfertőzöttebb eszköz egész Csernobilban, hiszen annak idején ezzel távolították el a grafitot, illetve a romokat. Még a közelébe menni is extrém dolog, ők viszont vígan hozzáértek, ami egyenlő a halálos ítélettel. A markoló közelében 679 ezer sugárfertőzött részecske röpköd percenként a Geiger-Müller számláló jelzése szerint.

De ha még ez sem lenne elég, a videó egyik részében a videós arról beszélt, hogy honnan szereztek egy hétre (addig voltak ott) elegendő ivóvizet.

„Időközben felmerülhetett az a kérdés, hogy honnan szereztünk 6 napra elegendő ivóvizet. A közeli tóból szereztük. Sokan a Pripyat-i víztározóból szerzik be, de az jóval radioaktívabb, mint a tó, ezért innen érdemesebb ezt megtenni. A vízivás után jód-és széntablettát vettünk be” – számolt be a videós.

Ilyen és ehhez hasonló veszélyes mutatványokkal van tele a felvétel, ami nem csak azért necces, mert életveszélybe sodorják magukat, hanem azért is, mert több százan követik ezt a csatornát és sokan elhiszik, hogy ez mind rendben van.

Az 1986. április 26-án bekövetkezett csernobili atomkatasztrófát követően a környéken és a közeli Pripyat városában élő mintegy 120 000 ember volt kénytelen elmenekülni és örökre elhagyni otthonát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés