ACNEWS

Megtámadták a 2okos nevű celebek áldozatát, nyomoz a rendőrség

Fotó: AcNews
Fotó: AcNews
Anett a 2okos követőitől életveszélyes fenyegetést, bántalmazást, megaláztatást kapott, majd a húgát fényes nappal megtámadták.
Hirdetés
Ad image

Nyomoz a rendőrség a 2okos  néven ismertté vált influenszerek áldozatát ért lopás és bántalmazás ügyében – értesült az AcNews. Mint ismert, az illatgyertyákat árusító cég tulajdonosa, a 25 éves Horváth Anett és 18 éves húga, Zsanett kálváriája a Mondocon rendezvényén kezdődött. Ahol a 2okos néven ismert Kelemen Dávid (KDS) és társa, Tálas Máté (ICE) élőzött. Közben előbbi 4500 ember szeme láttára ellopott tőlük egy terméket. „Melyik a legdrágább ezek közül? – kérdezte KDS az eladóként jelenlévő Zsanettet. Majd elvette a 8990 forintot érő illatgyertyát. A lopásról az élőzést figyelő barátnője szólt Zsanettnek, aki KDS után szaladt és visszaszerezte tőle a drága portékát.

Anett és Zsanett még mindig nem tért magához a támadás okozta sokkból Fotó: AcNews

Életveszélyes fenyegetéseket kapnak az áldozatok

Anett az illatgyertya üzlet tulajdonosa két éven keresztül napi 16 órát dolgozott, hogy felépítse a vállalkozását. Egy videóban mondta el a véleményét a lopásról, amit 9 ezren letöltöttek, 3200-an tovább küldtek. „Elolvastam mind a 2300 kommentet. A nagy többség mellettünk állt, de voltak szélsőséges reakciók, életveszélyes fenyegetések is – sóhajtotta Anett. – Mi voltunk a lopás áldozatai, mégis mi kaptuk a 2okos követőitől az életveszélyes fenyegetést, gyalázkodást és bántalmazást – mesélte Anett az AcNews-nak. – A bennünket ért megalázó kommentek miatt vártuk KDS és ICE elhatárolódását és bocsánatkérését. Eddig hiába. De ami szombaton történt,  arra nem számítottam.”

Zsanett és barátnője szombaton a budapesti Oktogonnál sétált, amikor szerinte a 2okos egyik fiatal követője felismerte őt és rátámadt. Dulakodni kezdtek, a fiú nyomdafestéket nem tűrő szavakkal Zsanett anyját szidta, majd megpróbálta a földre rántani. Közben azt kiabálta, hogy „ha folytatod, legközelebb nagyobbat kapsz.”

Anett elkísérte a húgát a rendőrségre, feljelentést tettek Fotó: AcNews

Testőr védi Zsanettet az újabb támadástól

„A húgom sokkot kapott, hazaérve megállíthatatlanul zokogott. Zsanett az eset óta nem mer egyedül kimenni az utcára, esténként rosszul alszik, felriad. Paprika sprayt vettünk Zsanettnek, akit egy kigyúrt barátom kísérget, hogy megakadályozza az újabb támadást – mesélte Anett. – Együtt mentünk a rendőrkapitányságra is, ahol ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk. Tegnap hívott egy nyomozó a XII. kerületi kapitányságról. Közölte, hogy ő a Hungexpón történt lopás ügyében nyomoz, és a részletekre volt kíváncsi.”

Zsanett elárulta: eközben tovább zajlik a netes bántalmazás. Sorra kapják az ívet, a megalázó bejegyzéseket. „Arra kérem a 2okost, senkit ne ítéljenek el a külseje, a testalkata, a nemi hovatartozása miatt. És száműzzék az agressziót, mások alázását a tartalmaikból.”

Kerestük a 2okos tagjait, mi a véleményük rajongóik tettéről – egyelőre nem értük utol őket. Amint nyilatkoznak, a cikkünket folytatjuk.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés