ACNEWS

Megtámadtak két izraeli turistát a BKK ellenőrei Budapesten

A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet /fotó: police.hu
A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet /fotó: police.hu
Két ellenőr bántalmazta és 25 ezer forintot követelt a metróállomást elhagyó turistáktól mondván: lejárt a jegyük.
Hirdetés
Ad image

Amikor a 48 éves jeruzsálemi tanárnő, Tamar Jordani és 65 éves édesanyja csütörtökön a el akarta hagyni az egyik budapesti metróállomást, megállította őket két BKK jegyellenőr. Az mondták az izraeli turistáknak, hogy nem érvényes a jegyük, mert elhagyták a belvárost. Tamar jól ismeri Budapestet, és közölte, hogy az ellenőrök alaptalanul akarnak bírságot kiszabni, és ezért nem hajlandóak fizetni.

„Követelték, hogy fizessünk 25 ezer forint bírságot, és még azt is javasolták, hogy ha készpénzben fizetünk, akkor adnak nekünk kedvezményt, a felével megúszhatjuk. Rettenetesen ijesztő volt. Úgy döntöttünk, hogy felhívjuk a rendőrséget, és ezt közöltük az ellenőrökkel” – emlékezett a történtekre a 48 éves tanárnő.

Amikor a turisták fotókat készítettek a helyzetről, az ellenőrök agresszívvé váltak, és Tamart a földre lökték, édesanyját pedig ököllel megütötték. Majd jegyzőkönyvet vettek fel az intézkedésről – – írja az RTL.

A helyszínre érkező rendőrök a két izraeli nőt és a két ellenőrt is bevitték kihallgatásra a rendőrkapitányságra. Tamar elmondta, feljelentést tettek testi sértés miatt. Nyolc órát töltöttek a rendőrségen, a hatóság elismerte, hogy érvényesek voltak a jegyeik és csalásról van szó. Az RTL megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot és a Budapesti Közlekedési Központot, de egyelőre nem kaptak választ.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés