ACNEWS

Megúszhatja az emberölést Alec Baldwin

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Hirdetés
Ad image

Az ügyészek várhatóan ejtik az emberölés vádját Alec Baldwin ellen a „Rust” operatőre, Halyna Hutchins halála miatt.

Az ügyben eljáró különleges ügyészek csütörtök esti közleményükben azt mondták, olyan új tények kerültek napvilágra, amelyek ellehetetlenítik a színész elleni eljárást a rendelkezésre álló időn belül.

Az ügyészek, Kari Morrissey és Jason Lewis azt mondták, hogy a nyomozás továbbra is „aktív és folyamatban van”, illetve a vádakat később újra előterjeszthetik – írja a Variety.

Baldwin ügyvédei saját nyilatkozatukban elmondták, hogy elégedettek a végeredménnyel.

„Örülünk a döntésnek, hogy elutasították az Alec Baldwin elleni eljárást, és bátorítjuk a tragikus baleset tényeinek és körülményeinek megfelelő kivizsgálását” – mondták az ügyvédek, Luke Nikas és Alex Spiro.

Alec Baldwint januárban vádolták meg gondatlanságból elkövetett emberöléssel a „Rust” forgatásán történt baleseti lövöldözés miatt, amely 2021 októberében történt. Elítélése esetén akár 18 hónapos börtönbüntetésre is számíthatott volna.

Az ügyészek azzal vádolták, hogy gondatlanságból elsütötte a 45-ös Coltját a Bonanza Creek Ranch egyik jelenetének beállítása közben. Baldwin állítása szerint nem ő húzta meg a ravaszt, és fogalma sem volt arról, hogy a fegyverben éles töltény lehet.

Baldwin ügyvédei nemrégiben olyan bizonyítékokat mutattak be az ügyészségnek, amelyek befolyásolták a vádak ejtését – állítja egy, az eljárást jól ismerő forrás. A bizonyíték azt mutatta, hogy a 45-ös Coltot a lövöldözés előtt módosították, ami megnehezítette az ügyész számára annak bizonyítását, hogy Baldwin valóban meghúzta a ravaszt.

Az ügyész „előítélet nélkül” ejti a vádakat, ami azt jelenti, hogy az ügyet később újraindíthatják, talán egy enyhébb váddal.

A közleményben Morrissey és Lewis azt mondta, hogy miközben az elmúlt napokban az előzetes meghallgatásra készültek, „új tényekre derült fény, amelyek további vizsgálatot és törvényszéki elemzést igényelnek”.

„Következésképpen a jelenlegi időkorlátok és a bűnüldöző szervek által átadott tények és bizonyítékok alapján a jelenlegi formában nem tudunk eljárni” – mondták. „Ezért elutasítjuk a Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vádját, hogy további vizsgálatot folytathassunk. Ez a döntés nem mentesíti Baldwin urat a büntetőjogi bűnösség alól, és a vádakat újra fel lehet emelni”.

Az ügyészség emellett gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emelt Hannah Gutierrez Reed, a fegyverkészítő ellen, aki Baldwin fegyverét töltötte. Az ügyészség közölte, hogy az ellene felhozott vádak „változatlanok maradnak”.

Gutierrez Reed ügyvédei, Jason Bowles és Todd Bullion dicsérték az új ügyészeket, amiért úgy döntöttek, hogy ejtik a Baldwin elleni vádat.

„Az új különleges ügyészi csapat nagyon szorgalmasan és alaposan közelítette meg az egész nyomozást” – mondta Bowles és Bullion. „Ők az igazságot keresik, és mi is ezt tesszük. Az igazság a történtekről ki fog derülni, és választ kapunk azokra a kérdésekre, amelyekre már régóta keressük a választ. Teljes mértékben számítunk arra, hogy a folyamat végén Hannah-t is felmentik”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés