ACNEWS

Megütött egy rabot, elítélték a börtönőrt

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa hozta az ítéletet.
Hirdetés
Ad image

A bíróság tanúk kihallgatása és bizonyítékok megvizsgálása után a vádlottat bűnösnek mondta ki hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettében – tájékoztatott Dobó Dénes, a bíróság szóvivője közleményében.

Két év, végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa azt a börtönőrt, aki szolgálat közben megütött egy fogvatartottat a berettyóújfalui rabkórházban.

Az ítélet szerint a vádlott február 26-án Berettyóújfaluban, a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központjában körletfelügyelői szolgálatba volt vezényelve. Az intézményben két büntetés-végrehajtási őrmester szakápoló az egyik kórtermekben az ágyneműk cseréjét végezte. Nem sokkal korábban érkeztek oda vissza a fogvatartottak, akik előtte a szabad levegőn tartózkodtak, maszkjaikat pedig a kórteremben levették.

A vádlott, valamint egy másik körletfelügyelő észlelték, hogy a kórteremben egy ír, egy moldáv, valamint két magyar fogvatartott nem visel maszkot. A börtönőrök felszólították a fogvatartottakat a maszkviselésre. Eközben a vádlott és az ír férfi között vita alakult ki. Ennek során az őrmester tenyérrel tarkótájékon ütötte a fogvatartottat.

A bíróság ítélete nem jogerős. A döntés ellen az ügyész súlyosítás miatt jelentett be fellebbezést. A vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

(MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés