ACNEWS

Megvan a következő űrhajósunk, ő lesz Magyarország új hőse

Kapu Tibor / Fotó: MTI
Kapu Tibor / Fotó: MTI
A négyfős csapatból Kapu Tibort választották meg Magyarország következő űrhajósának, a tartalék Cserényi Gyula lett.
Hirdetés
Ad image

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentése szerint megvan Magyarország új űrhajósa. Egyelőre csak annyit tudni, hogy Kaput Tibornak hívják. Ha visszatér az űrből, ő lehet az új magyar hős. A szakértői bizottság döntése alapján Kapu Tibor helyettese Cserényi Gyula lett, ketten végzik el a kiképzés utolsó fázisát.

Szijjártó Péter a Facebook oldalán közzétett videoüzenetében elmondta: Farkas Bertalan 44 évvel ezelőtt vált az első magyar űrhajóssá. És most küszöbön áll a következő magyar küldetés. Ugyanis a kormányzat a tudományos és ipari fejlesztések, vívmányok tökéletesítése érdekében nemzeti kutatóűrhajós programot indított. Kijelentette, hogy a magyar űripar a fejlett nemzeti iparágak közé tartozik az elmúlt évtizedes tapasztalatok és hagyományok alapján, a tesztek pedig nagymértékben segíteni fogják a magas hozzáadott értékű, high-tech szektorok, például az egészségtudomány fejlődését.

A nyíregyházi származású Kapu Tibor édesanyja a nyiregyhaza.hu-nak adott nyilatkozatában azt mondta fiáról: „Sok olyan játékot, legót kellett venni, amiből helikoptereket, repülőt, űrhajót készíthetett, kicsiként is nagyon kreatív volt. Rengeteg filmet nézett, ami repüléssel, űrhajókkal foglalkozott, a Star Wars-filmeket is látta, a TOP GUN újság volt a kedvence” – mondta a lapnak a leendő űrhajós édesanyja.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés