ACNEWS

Megvan a megoldás a tanárhiányra: 60 iskolát bezárnak

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Ott, ahol nincs iskola, nincs tanárhiány sem. ahol meg nincs iskolája, ott a tanár állást keres. Ilyen egyszerű.
Hirdetés
Ad image

hvg360 információi szerint a Gulyás miniszter által említett struktúraátalakítás már napirenden van a kormánynál. Olyannyira, hogy a lap oktatásügyre rálátó kormányzati forrása szerint jellemzően leszakadó térségekben található, alacsony létszámú, kistelepülési iskolák bezárására készülnek a kabinetben – de politikai okokból minderre csak az önkormányzati választások után kerülhet sor.

A lap külön kiemeli, hogy ahogy tavaly nyáron a vasúti vonalak bezárásakor is „közlekedési módváltást” emlegettek a kormány szereplői, úgy az iskolabezárások is „racionalizálás” vagy „struktúraátalakítás” munkacímen futnak, hogy még véletlenül se tűnjön úgy a kommunikációban, hogy valami megszűnik.

A lap forrásai szerint félszáznál is több állami fenntartású, kis tanulói létszámú közoktatási intézmény zárhat be. A tervek szerint mintegy 60 olyan iskolára kerül lakat, amelyekben 7 fős vagy annál is kisebb létszámú osztályok vannak. Úgy tudják, a papíron már létező, adatokkal és számításokkal alátámasztott, tervezett intézkedéssel a kormány megvárná a június 9-i önkormányzati választásokat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés