ACNEWS

Melissa kerekebb popsit akart, de belehalt a műtétbe

Fotó: Facebook/ Skye Birch
Fotó: Facebook/ Skye Birch
Egészen Törökországig utazott, hogy elvégeztesse a szépészeti beavatkozást.
Hirdetés
Ad image

Melissa Kerr Nagy-Britanniából utazott Törökországba, hogy a helyi Medicana Kadikoy kórházban végeztessen el egy szépészeti műtétet, az un. brazil fenék feltöltést (BBL). Ez egy népszerű sebészeti eljárás, amelynek során saját testzsír felhasználásával érhető el, hogy a fenék magasabb, kerekebb és teltebb legyen implantátumok nélkül. A beavatkozás során a zsír egy részét befecskendezik a farpofákba és a csípőbe, homokóra alakot hozva létre.

Mint kiderült, a 31 éves nő az 1,5 millió forint értékű műtétet megelőzően szerette volna más páciensek fotóit elkérni, és azt is elárulta a kórház dolgozóinak, hogy ideges a beavatkozás miatt. Mindezzel azonban senki sem foglalkozott. A műtét során a Melissa testéből kinyert zsír az egyik vénába került és elzárta a tüdőartériát. A fiatal nő tragikus módon a műtőasztalon halt meg. Halálának okaként vénás tromboembóliát tüntettek fel – tudta meg a Norfolki Halottkémi Bíróság.

Jacqueline Lake, Norfolk állam vezető halottkémje elmondta, hogy Kerr a kozmetikai műtét után halt meg. „Miranda Kerrt a beavatkozás időpontja előtt nem látta sebész vagy klinikus. Ráadásul korlátozott tájékoztatást kapott az eljárással kapcsolatos kockázatokról és a halálozási arányról” – tette hozzá.

Simon Withey plasztikai sebész szakorvost kérték fel, hogy szakértő tanúként tekintse meg a bizonyítékokat az ügyben, és készítsen jelentést Miranda Kerr ügyének a vizsgálatához. A sebész elmondta, hogy a brazil fenék feltöltéssel kapcsolatos halálozási arány nagyjából meghaladja a 4000-ből az egyet. Szerinte lehetséges, hogy ha az eljárás kockázatát elmagyarázták volna Mirandának, akkor nem vállalkozott volna a beavatkozásra – írja a mirror.co.uk.

Jacqueline Lake együttérzését fejezte ki Kerr asszony családjának és hozzátette, hogy levelet szándékozik írni Steve Barclay egészségügyi miniszternek. „A sebészek számára nemzetközi figyelmeztetést adtak ki az ezzel az eljárással kapcsolatos magas halálozási arányról. Az Egyesült Királyságban önkéntes moratóriumot vezettek be az ilyen típusú beavatkozásokra” – hangsúlyozta.

Norfolk állam vezető halottkémje aggódik, hogy a jövőben is lesznek hasonló halálesetek. Azonban úgy véli, hogy ezek jobb tájékoztatással megelőzhetőek lennének. Ezért is tartja fontosnak, hogy az egészségügyi miniszter támogatásával lépéseket tegyenek a halálesetek megelőzése érdekében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés