ACNEWS

Miért van masni a melltartók elején?

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A melltartókon évek óta kis masnik vannak, és az emberek nem értik, hogy mi célt szolgál. Most kiderült, hogy van funkciójuk.
Hirdetés
Ad image

Sok-sok éve foglalkoztatja az embereket, hogy vajon mi célt szolgálnak azok a kis aranyos masnik a hölgyek melltartóin. Sokan úgy gondolják, hogy csak azért van ott, hogy szépen nézzen ki, és semmiféle funkciója nincsen. Ennek a kis szalagdarabnak azonban történelme van.

A régi időkben, amikor a nők fűzőt viseltek, volt egy bálnacsontdarab, amit úgy hívtak, hogy „bokréta”. Ezt a fűző eleje alatt lévő hüvelybe illesztették, és masnival kötötték meg. A csont azóta eltűnt, de a kis szalag megmaradt – írja a DailyStar.

Hasonló oka van annak, hogy a legtöbb bugyi elején is megjelenik egy masni. Ez még a gumikötés előtti időkből származik, amikor az alsóneműt egy kis szalag tartotta a helyén, amelyet a felső részen lévő szemes csipkén keresztül fűztek át.

De ez még nem minden. A masni mögött, még ennél is több van. Annak idején, a nők a napnál is előbb keltek, és sötétben, vagy gyertyafénynél öltöztek fel. A kis masnik segítettek nekik abban, hogy kitalálják, merrefelé kell a bugyijuknak lennie.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés