ACNEWS

2024. September 07.   |   Regina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Meloni megvédte Orbánt és a Patriótákat

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök / Fotó: Governo italiano - www.governo.it
Giorgia Meloni olasz miniszterelnök / Fotó: Governo italiano - www.governo.it
Meloni kijelentette, hogy az elképzelés, miszerint a Patrióták Európáért Putyin-barát frakció csak a külső elemzők képzeletéből ered.
Hirdetés
Ad image

Giorgia Meloni, olasz miniszterelnök a Patrióták Európáért uniós parlamenti pártcsoportot ért kritikákról beszélt. Az MTI tudósítása szerint a kormányfő elmondta, hogy az az elképzelés, miszerint az Orbán Viktor által alapított frakció Putyin-barát lenne csak a külső elemzőktől ered. Meloni szerint a vád egyáltalán nem felel meg a valóságnak, csak a megfigyelőktől származó kifejezés.

Giorgia Meloni azoknak az újságíróknak nyilatkozott, akik elkísérték őt a NATO kedden kezdődő washingtoni csúcstalálkozójára. Ezen a Patrióták egyik alapítója, Orbán Viktor is jelen van. Az olasz kormányfő úgy vélte, hogy „túl egyszerű” az elemzőknek az az olvasata is, miszerint a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN) francia párt elveszítette a választásokat. „Senki sem hirdethet győzelmet: a három politikai front közül egyik sem tud önállóan kormányozni” – hangoztatta Meloni. Hozzátette, hogy számos más európai tagállammal ellentétben most Olaszország az a tagállam, ahol stabil a kormányzás. Miközben korábban pont fordított volt a helyzet.

A NATO-csúccsal kapcsolatban Giorgia Meloni hangsúlyozta, hogy a szövetségnek „egységet és a változó világhoz való alkalmazkodási képességét” kell felmutatni. Úgy vélte, a Kijevben lebombázott gyermekkórház bizonyítja „az igazi akaratot a békés megoldás keresését hirdető orosz propagandához képest. Amikor ilyen erőteljes támadás éri a civil lakosságot, és gyerekeket vesznek célpontba, teljesen más üzenet érkezik”.

A Patrióták Európáért egyébként megelőzte az ECR-t, amely létszámát tekintve a harmadikról a negyedik helyre szorult vissza az EP-pártcsoportok körében. Ennek oka, hogy az ECR-ből a Patriótákhoz igazolt a spanyol Vox és Giorgia Meloni kormányszövetségese, a Matteo Salvini vezette Liga is az új európai formáció tagja lett. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés