ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Mélyhűtőbe dugták a kutyatetemeket a zalai állatkínzók

Fotó: Szurkolók az Állatokért Alapítvány Facebook
Fotó: Szurkolók az Állatokért Alapítvány Facebook
Az állatvédőknek sikerült megmenteniük 81 kutyát és 2 racka juhot. Azonban 21 kutya holttestére a mélyhűtőben bukkantak rá.
Hirdetés
Ad image

A Szurkolók az Állatokért Alapítványnak sikerült megmentenie 81 kutyát és 2 racka juhot egy külföldi szaporítótól. Az állatkínzó 21 kutyának a tetemét a mélyhűtőben tartotta. A csoport több állatvédő szervezettel, jegyzőkkel, kormányhivatallal, hatósági állatorvossal, rendőrséggel és bűnügyi helyszínelőkkel karöltve ürítette ki az ingatlant.

A külföldi nő, aki a telepet fenntartotta az állatokat zalakoppányi házában tartotta, az ott látott állatkínzás mértéke pedig a sokat látott állatvédőket is meglepte. A ZAOL által kiszúrt Facebook-poszt szerint az ott lévő kutyák közül mindössze 12 hagyta el már életében a ketrecét vagy a házat. Több állat csak most, amikor kimentették őket volt először a levegőn. Ekkor találkoztak a tulajdonoson kívül emberrel – írta a 24.hu.

A megmentett állatok menhelyekre, állatvédő szervezetekhez kerültek. „Borzalmas és egyben csodálatos nap volt 2024. 08. 08. Hosszú évek után végre sikerült bejutnunk, és megmentenünk 81 ártatlan életet! Mindenkinek köszönjük, aki a mentésben, illetve befogadásban segített nekünk! Hatalmas pacsi!” – olvasható a Szimat Állatvédő Egyesület posztjában.

Az amúgy is túlzsúfolt menhelyek kérik azokat, akik tudnak segíteni, hogy támogassák a munkájukat. Szükség van ideiglenes, illetve végleges örökbefogadókra, valamint kölyök és felnőtt száraztápra, konzervekre, roboráló szerekre, kullancs és bolha elleni szerekre, valamint tisztítószerekre. Azt, hogy az egyes menhelyeknek, alapítványoknak mire van pontosan szüksége, azt az oldalukon el lehet olvasni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés