ACNEWS

Menczer: Brüsszel továbbra is a bevándorlás megszervezésével foglalkozik

Nem közeledett Brüsszel és a magyar kormány álláspontja 2015 óta a bevándorlás ügyében: Magyarország továbbra is meg akarja állítani, míg Brüsszel meg akarja szervezni a migrációt - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés
Ad image

Nem közeledett Brüsszel és a magyar kormány álláspontja 2015 óta a bevándorlás ügyében: Magyarország továbbra is meg akarja állítani, míg Brüsszel meg akarja szervezni a migrációt – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Menczer Tamás úgy fogalmazott, az ellentét feloldása kapcsán semmilyen érdemi lépés nem történt, s ez különösen aggasztó a terrorizmus és az illegális bevándorlás miatt.

Mint mondta, továbbra is napirenden van a bevándorlási kvóta is Brüsszelben; az úgynevezett befogadási és integrációs akcióterv – amelyet tavaly novemberben fogadtak el, és idén megerősítettek – részletesen taglalja a migráció irányítását, kezelését, de tartalmazza azt is, hogy a már behozott bevándorlóknak biztosítani kell a politikai döntéshozatal lehetőségét.

Menczer Tamás szerint az akciótervben megfogalmazták továbbá, hogy nyílt társadalmakat kell létrehozni, lakhatást kell biztosítani a bevándorlóknak, akiket állampolgárként kell kezelni.

Kérdésre válaszolva közölte azt is, 500-600 milliárd forintot költhetett a magyar kormány határvédelemre az elmúlt időszakban, és ennek az összegnek legalább a felét állnia kellene Brüsszelnek, mivel az ország nem csak magát, hanem az uniót is védte. „De nem látom ennek jelét! Ez is azt mutatja, hogy a bevándorlást ők nem megállítani akarják” – mutatott rá, hozzátéve, a migrációt szép szavakkal nem lehet megállítani, csak kerítéssel, meg katonákkal és rendőrökkel, illetve az őket segítő jogi környezettel. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés