ACNEWS

Menczer: Csehország és Vietnam védekezését is segíti Magyarország

Csehország és Vietnam koronavírus elleni védekezését is segíti Magyarország - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerda este a Facebook-oldalán.

Hirdetés
Ad image

Csehország és Vietnam koronavírus elleni védekezését is segíti Magyarország – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerda este a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás úgy fogalmazott: „Akinek van vakcinája, az tud oltani, akinek nincs, az nem. Ez ilyen egyszerű.” Hozzátette: a sikeres beszerzéseknek köszönhetően Magyarországnak van vakcinája, „sőt segíteni is tudunk szövetségeseinknek, partnereinknek”.

Csehország és Vietnam is segítséget kért Magyarországtól. A kormány döntése értelmében Magyarország 100 ezer Janssen-vakcinát ad kölcsön Csehországnak, Vietnamnak pedig 100 ezer adag AstraZeneca-vakcinát és 100 ezer antigéngyorstesztet adományoz – közölte.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Csehország az egyik legfontosabb európai szövetséges, és minél erősebb a régió országainak védekezése, annál jobb Magyarországnak. A koronavírus-járvány kitörése óta Magyarország már több mint 440 ezer vakcinát adott kölcsönbe Csehországnak. Vietnam pedig fontos partner a délkelet-ázsiai térségben – fejtette ki Menczer Tamás, kiemelve: „az oltás életet ment”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés