ACNEWS

Menekül a Hamász, ezer terroristát öltek meg az izraeli katonák

Morálisan teljesen szétesett a Hamász, hullanak a terroristák Fotó: Pixabay
Morálisan teljesen szétesett a Hamász, hullanak a terroristák Fotó: Pixabay
Állóháború helyett az izraeli hadsereg úgy megy át a Gázai övezet harci alagútjain , mint forró kés a vajon.
Hirdetés
Ad image

Esélye sincs a Hamász terroristáinak harcolni az Izraeli Védelmi Erőkkel (IDF), utóbbi katonái átvették az irányítást az Al-Shati menekülttábor felett. Ezt az IDF 162-es hadosztályának parancsnoka, Itzik Cohen dandártábornok jelentette be az izraeli sajtónak. A tábornok hozzátette: felszámolják a Hamász központjait. És leépítik azokat a katonai bázisokat, amelyeket a terrorszervezet évek alatt épített fel – idézte a novekedes.hu a haaretz.com izraeli hírportált.

Az IDF jelentései szerint a hadosztály eddig több mint 160 alagutat foglalt el, semmisített meg. Ezenkívül mintegy 2800 terroristák által kiépített bázist, alagutat támadott meg. És ezer terroristát, köztük Hamász-parancsnokokat ölt meg. Az izraeli csapatok lerohanták a terrorszervezet adari harcállását, a Hamász biztonsági negyedét, a Rantisi kórházat. Utóbbit a Hamász katonai tevékenységre és túszok fogva tartására használt.

Az Al-Shati tábor a Hamász egyik fő támaszpontja volt a Gázai övezetben, fontos szerepe volt az október 7-i Izrael elleni támadásban. Az IDF szerint komoly katonai infrastruktúrát találtak a területen, ahol nagy számban voltak jelen a terrorszervezet erői. Ezeket az IDF megsemmisítette, a Hamász terroristáit elfogta, és további vizsgálatra Izraelbe szállította.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés