ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Menekülnek az autósok az alsó rakpartokról az áradás miatt

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Már el is menekültek Budapesten az autósok az alsó rakpartokról, mert azokat ma este 8-tól a budai és a pesti oldalon is lezárják.
Hirdetés
Ad image

Hétfő délelőtt már kihalt a budai és a pesti alsó rakpart is, tulajdonosaik elmenekültek onnan, ugyanis este nyolctól mindkettőt lezárják a közelgő áradás miatt. Amit esetleg napközben ottfelejt a gazdája, azt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság elszállítja. Az előrejelzések szerint kedden délelőtt éri el a Duna az alsó rakpartot.

1 millió homokzsák kell a védekezésre

Ugyanakkor holnaptól, azaz keddtől korlátozzák a rakparti villamosok forgalmát, ennek pontos időpontját a közlekedési és vízügyi szakemberek is. Ennek pontos idejéről később születik döntés, a menetrendi változásokról a BKK Infó ad tájékoztatást – írta Karácsony Gergely a Facebook oldalán.

Karácsony Gergely főpolgármester szerint a Duna nyolc méteres vízszintje esetén a Batthyány téren is fokozott védekezési intézkedésekre lesz szükség. Ez előreláthatólag csak csütörtökön dől el. A védekezésre jelenleg 1 millió homokzsák áll rendelkezésre, ebből hozzávetőlegesen 800 ezret a Margitszigeten kell felhasználni.

Megtámasztják a Nánási Királyok útját

Kedd reggel 8 órától csak a védekezésben részt vevő járművek hajthatnak be a Margitsziget védett övezetébe, illetve a gyalogosforgalmat is korlátozni fogják. Eközben mától a Nánási–Királyok útjára szállítják az agyagot a háttöltés kiépítéséhez, ezért a járművek forgalmát itt is korlátozzák. Óvatosságból egy négy kilométer hosszú, egy méter magas és négy méter széles háttöltést építenek ki azért, hogy biztosan megtámassza a védvonalat.

„Mi van Csillagheggyel? – tette fel Karácsony Gergely Facebook oldalán a kérdést Katalin. – 30 ezer ember él itt, több ezer garázs, pince, szuterénlakás és a benne tárolt értékek kerülhetnek víz alá, gépek, mélyhűtők, elektromos eszközök és kismillió dolog! Szégyen gyalázat hogy a baloldali ellenzék politikai játszótere lett Római és Csillaghegy , és egy nulla százalékos párt játszik 30 ezer ember életével és vagyonával !!! Ha átszakad a 70-80 éves gát akkor a HÉV sínekig megy a víz ! És mindezt miért ?? Mi az amit a Rómain meg kéne védeni pár száz magról nőtt fán és elöregedett töredezett nyárfán kívül?”

„Aki ártérben él építkezik az tudja mit vállalt. Ismerősöm Bécs fölött ilyen területen él/ilyen közösségben. Most 80 cm víz áll a házában. 20 év alatt 3x ez a 2. legnagyobb árvíz és tudomásul veszi, mert ő választotta, hogy ott szeretne élni” „- válaszolta egy másik hozzászóló.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés