ACNEWS

Menekülő villanymozdonyba rohant a balatonfüredi személyvonat

Mindkét mozdony vezetője hibája kellett a balesethez Fotó: ügyészség
Mindkét mozdony vezetője hibája kellett a balesethez Fotó: ügyészség
A tilos jelzés ellenére, a forgalmista engedélye nélkül ugyanazon a vágányon tolatott a mozdony, amelyiken a személyvonat száguldott.
Hirdetés
Ad image

Kiderült, nemcsak a tolató villanymozdony vezetője volt szabálytalan, amikor a tilos jelzés ellenére, és forgalmista engedélye nélkül tolatott. Hanem a balatonfüredi személyvonat masinisztája is, aki ugyanazon a vágányon a 40 kilométeres sebességkorlátozást figyelmen kívül hagyva 77 kilométeres sebességgel közlekedett. A vádirat szerint tavaly július 11-én, délután mindkét mozdonyvezető észlelte az azonos vágányon felé közlekedő másik mozdonyt.  Próbálták elkerüli a balesetet – írta az ügyészség.hu. Ezért a tolató mozdony 27 éves vezetője megállt, és az ellenkező irányba indult. Bár a személyvonat 37 éves vezetője hangjelzést adott és vészfékezett, ennek ellenére a szerelvény belerohant a menekülő mozdonyba.

A vádirat szerint az ütközés következtében a személyvonat két utasa nyolc napon túl gyógyuló, egyikük súlyos egészségromlással járó sérülést sérülést szenvedett. Egy utas pedig könnyebben sérült. A Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt mindkét mozdonyvezető ellen. Velük szemben pénzbüntetés kiszabását, és a vasúti járművezetéstől történő eltiltást indítványozta az ügyész.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés