ACNEWS

Gyűlölethullám sújtja a mentőket Gálvölgyi miatt

Fotó: ATV
Fotó: ATV
Országos harag zúdul most a Mentőszolgálatra, mert nem voltak hajlandóak kimenni Gálvölgyi Jánoshoz, mikor az az életéért küzdött.
Hirdetés
Ad image

Ahogy az AcNews is beszámolt róla, szerda délelőtt lett rosszul, Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, akit azóta kórházban ápolnak, lélegeztetőgépen van, mélyaltatásban.

A családtagjai hívták a mentőket, amikor látták, hogy komoly a veszély – de nem érkezett segítség az Országos Mentőszolgálattól.

A hír persze körbejárta egész Magyarországot, és hatalmas haragot gerjesztett.

„Szégyen, hogy ilyen diszpécserek még ott dolgozhatnak. Hiába áldozatos a mentők munkája, ha ilyen a diszpécser” – írta egy dühös rajongó a mentők Facebook oldalán, ahhoz a poszthoz, ahol az Országos Mentőszolgálat, 75 éves fennállását ünnepli egy videóban.

„Az adóm 1%-át az Országos Mentőszolgálatnak adtam. A Gálvölgyi ügy hatására az a véleményem, megbántam, kár volt. A jövőben ezt nem teszem” – fejezte ki csalódását egy másik kommentelő.

„Nem csak eldönteni felelőtlenség, hanem rárakni a telefont az ideges rokonra. Én is emelt hangon válaszoltam volna, ha megtudom, hogy fél óra után még el se indult a mentő! De az, hogy emiatt leteszi a telefont a mentőszolgálatos, a pofátlanság teteje” – utalt egy hozzászóló arra, hogy a család elmondása szerint a diszpécser rácsapta Gálvölgyi lányára a telefont, mikor a mentők fél óra elteltével sem érkeztek ki a fulladozó színészhez.

„A sokak által kedvelt művész esetében is beszélhetünk áldozatos munkáról? Félrebeszélő (stroke tünet), nehezen lélegző beteghez 50 perc alatt nem indul mentő? Újabb, jogosan pánikoló hívást a diszpécser letesz? Komolyan?” – írta döbbenten egy anyuka.

„Tőletek meg lehet dögleni! Kispofáim” – összegezte a látottakat egy másik.

Nem csoda a népharag, hiszen Gálvölgyi Jánost az egész ország szereti. A legnépszerűbbé akkor vált, amikor paródiaműsorokat készített a kereskedelmi csatornáknak, és hétről-hétre a Heti Hetesben csalt könnyeket a magyarok szemébe éles, és humoros meglátásaival.

Üzentek az aggódó rajongóknak

Az aggódó család közleményben tudatta mindenkivel, hogy a színművész állapota egyelőre stabil.

„A Gálvölgyi család ezúton értesíti a sajtó munkatársait, hogy Gálvölgyi János színművészt kórházban ápolják, állapota stabil, de a közeljövőben tervezett előadásait lemondja.

Gálvölgyi Jánost 2023. május 10-én, délelőtt a család szállította kórházba, miután súlyos légzési panaszok léptek fel nála. Gondos orvosi ellátásban részesül a SOTE klinikáján. Állapota súlyos, de stabil.

Amennyiben állapotában változás állna be, arról a család tájékoztatni fogja a közvéleményt” – áll a család közleményében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés