ACNEWS

Méregcsomagokat küldött egy népszerű séf az öngyilkosjelölteknek

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Azt állította, hogy: „Isten munkáját végzi”
Hirdetés
Ad image

A brit rendőrség hivatalos vizsgálatot indított egy kanadai séf ellen. Mint kiderült, több tucat halálesethez is köze lehet az Egyesült Királyságban. A férfi egy kanadai internetes oldalon árulta a mérget. És fura mód igen nagy népszerűségre tett szert. Azokat az embereket célozta meg, akik öngyilkosok akartak lenni.

A rendőrség most az 57 éves Kenneth Law áldozatainak azonosításán dolgozik. Elmondták, hogy az Interpol összeállított egy listát, amely eddig 232 olyan embert azonosított, akik a 2023 áprilisáig tartó két alatt termékeket vásároltak a kanadai webhelyről.

A hatóságok megállapították, hogy közülük 88-an meghaltak. A Times információi szerint a férfi 1200 csomagot küldött szét a világ 40 országába.

Lawt, aki repüléstechnikai mérnökből lett szakács, a kanadai rendőrség nem sokkal azután tartóztatta le, hogy a Times újság közzétette az ellene felhozható vádakat. Jelenleg őrizetben van – írja a dailymail.co.uk.

A szakácsot azzal vádolják, hogy „öngyilkosságra alkalmas mérget” tartalmazó csomagokat küldött kiszolgáltatott embereknek. Rafináltan, külön kis csomagokban, a porokat, vegyszereket az öngyilkosknak kelett összekeverni.

A jelentések szerint csomagokban küldött vegyszereket alkalmanként az élelmiszer-feldolgozásban is használják, és „csökkenthetik az oxigénszintet, károsíthatják a légzést és halált okozhatnak”, ha elegendő mennyiségben fogyasztják. A csomag állítólag egy öngyilkosságról szóló könyvet is tartalmazott. A szakács áldozatai között tinédzserek, valamint 20-as és 30-as éveikben járó fiatalok is voltak.

Az év elején Law azt mondta a Times egyik beépített riporterének, hogy két év alatt „sok-sok-sok-sok ember” halt meg. Állítólag azzal dicsekedett, hogy néhány vevő azt mondta neki: „Isten munkáját” végzi. Law, mit sem sejtve, a riporternek azt is elmondta, hogy azután kezdte el árulni a mérget, miután szemtanúja volt édesanyja agyvérzésének. „Nem vagyunk elég fejlett civilizáció ahhoz, hogy nyíltan elfogadjuk a halált. Remélem, én ennél egy kicsivel felvilágosultabb vagyok” – mondta.

Nagy-Britanniában a 22 éves Tom Parfett is áldozatul esett. A berkshire-i születésű Parfett édesapja azt mondta: „Úgy hiszem, a fiam még mindig élne, ha nem lett volna ez az ember és ez az anyag.” Az öngyilkossághoz való segítségnyújtás az Egyesült Királyságban és Kanadában illegális, és akár 14 év börtönnel is büntethető.

A 17 éves michigani Anthony Jones is a férfi egyik áldozata. Hajnali 3 órakor berohant az édesanyja szobájába, sikoltozva és könyörögve, hogy hívják a mentőket – mondta a CTV News Torontónak Carrie Goldberg New York-i ügyvédnő. – „Élni akarok” kiabálta, miután lenyelte az anyagot, amely végül megölte őt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés