ACNEWS

2024. September 22.   |   Móric napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Mesterlövész lányokat küld Moszkva a frontra – VIDEÓ

Fotó: Képernyőkép / Youtube / KroneTV)
Fotó: Képernyőkép / Youtube / KroneTV)
Az orosz hadsereg különleges feladatokkal bízza meg a harcképzett lányokat, asszonyokat.
Hirdetés
Ad image

Női mesterlövészeket és drónkezelőket toboroznak az orosz védelmi minisztérium alá tartozó „Redut” zsoldosegység számára. Eddig az orosz hadseregben nőket csak orvosként és a konyhán alkalmaztak.

A női katonáknak hathónapos szerződést ajánlanak fel, a minimális havi fizetésük körülbelül 2200 eurónak (kb. 800 ezer forint) megfelelő összeg. Összehasonlításképpen, az orosz átlagkereset alig több mint 700 euró (kb. 270 ezer forint) havonta. Sérülés esetén 30 000 eurós (kb. 11 és félmillió forint) prémium jár, halál esetén a túlélő hozzátartozóknak mintegy 50 000 eurót (kb. 19 millió forint) kell fizetni.

Egy orosz közösségi hálózaton jelentek meg a hirdetések. Az egyik toborzó azt mondta, hogy olyan nőket keresnek, akik már kaptak kiképzést a fegyverhasználatra. A kezdőket pedig egy hónapon belül kiképeznék a fegyverhasználatra.

A háborús veszteségek mindkét oldalon magasnak számítanak. A brit védelmi minisztérium becslései szerint Oroszország eddig mintegy 150 ezer áldozatot vagy súlyos sérültet követelt. Hivatalosan Moszkvából hónapok óta nem érkeznek számadatok.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a hadseregének váratlanul magas számú kudarca miatt tavaly ősszel hivatalosan 300 ezer tartalékos mozgósítását jelentette be. Szakértők feltételezik, hogy a 2024 tavaszára tervezett elnökválasztásra való tekintettel a Kreml addig el akarja kerülni az újabb mozgósítást, ezért egyre nagyobb számban toboroz önkénteseket – írja a krone.at.

(Fotó. Youtube / KroneTV)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés