ACNEWS

Mi az az erotikus hipnózis?

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Szokatlan, de elképesztően hatékony módja a szexuális életünk fellendülésének.
Hirdetés
Ad image

Ahhoz, hogy először is megértsük, mi az erotikus hipnózis, kulcsfontosságú, hogy megalapozzuk a hipnózisról szóló alapismereteket. Helen Birch szexterapeuta és klinikai hipnoterapeuta a Glamour magazint avatta be a szexhipnózis rejtelmeibe.

 „A hipnózis az intenzív koncentráció mentális állapota. Ebben az állapotban az ember teljesen tudatos és éber a környezetére. Általában sokkal inkább nyitott a javaslatokra, mint akkor, amikor nincsen hipnotikus állapotban” – magyarázza a szakember. „A hipnotizálandó személynek azonban beleegyezését kell adnia, és fontos leszögezni: a hipnoterapeuta nem tudja irányítani az elméjét. Ez egy kooperatív folyamat. A hipnózis során a tudatos elme háttérbe szorul, és hagyja, hogy a tudatalatti átvegye a hatalmat, nyitottabbá téve a hipnotizáltat a javaslatokra.” 

Birch az erotikus hipnózist úgy definiálja, mint a hipnózis szexuális vagy izgató kontextusban való alkalmazását, amely többféleképpen is keresztezheti az érzékiséget és a szexualitást, többek között:

Izgalom – és vágyfokozó

„A szexuális vágy és az izgalom érzelmi állapotok; az elme érzi őket, a test pedig előállítja a fizikai válaszokat. Mivel a hipnózis elsősorban a tudatalattira hat, nagyon könnyű valakit szuggesztióval izgalomba hozni vagy szexuális vágyat gerjeszteni benne” – mondja Helen Birch.

Érzéki játék

„A hipnózist gyakran használják orvosilag az érzékelés, különösen a fájdalom csökkentésére. Használható a kellemes érzések felerősítésére is” – teszi hozzá a szakember.

Szerepjáték

„Egy teljes szerepjátékot végigjátszhatsz valakivel hipnózisban. Miközben te úgy érzékeled, hogy ez a valóság, a tudatalattid tudja, hogy a szereplők nem valódiak.”

Memóriajáték

„Egy időre elfelejtheted, ki vagy és hol tartózkodsz.”

Orgazmus

„A hipnózist fel lehet használni hipnotikus orgazmus előidézésére is.” Birch kifejti, hogy egy erotikus hipnózisjelenet általában meghatározott sorrendet követ. „Az első lépés a tárgyalás, ahol mind a hipnotizőr, mind pedig a hipnotizált személy megbeszélik és megállapodnak a jelenet részleteiben, beleértve a beleegyezést és a határokat. A paraméterek megállapítása után a hipnózis folyamata egyszerű. A hipnotizőr indukciót használ, hogy transzba ejtse a hipnotizált személyt, majd javaslatokat tesz a jelenethez, később pedig utóhipnotikus utasításokkal látja el az alanyt. Kulcsfontosságú annak biztosítása, hogy amikor hipnotizált személy kilép a hipnózisból jól érezze magát, illetve, hogy megfelelő utókezelésen essen át.”

Az erotikus hipnózis tehát egy rendkívül izgalmas, cseppet sem hétköznapi és kihívásokat rejtő technika. Ideális olyanok számára, akik valami váratlanra és különlegesre vágynak, ugyanakkor ismerik és meg is tudják húzni a határaikat. Fontos a megfelelő terapeuta kiválasztása, aki mind emberileg, mind szakmailag képes egy biztonságos közeget teremteni.

Forrás: Glamour

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés