ACNEWS

Micsoda luxus: Magánhelikopterrel szállítja birkáit a pásztor

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Az 50 állat hazajutása érdekében a 32 éves gazda az egész szezon bevételét feláldozza.
Hirdetés
Ad image

Az olaszországi Sondrió tűzoltói az elmúlt napokban megpróbálták a birkákat visszaterelni a völgybe, de sajnos sikertelenül. A tűzoltóság helikoptere többször is átrepülte a területet, de az akció még a hegyekben végzett mentőakciókhoz szokott tűzoltók számára is túl kockázatos volt.

Hogy, hogyan kerültek a juhok a sziklaszirtre, azt Stefano Villani, az állatok tulajdonosa sem tudja. Úgy gondolja, hogy valami, például egy farkas vagy más ragadozó ijeszthette meg a juhokat. Az elmúlt napokban öt szétmarcangolt példányt is talált, és némi trágyát is, amely a nagytestű ragadozóé lehet. Mindenesetre az állatok valami elől a völgyből felmenekültek a sziklák közé, de a hazafelé vezető utat már nem találják.

Az elszánt 32 éves férfi azonban nem adja fel. Úgy döntött, hogy egy magáncégtől helikoptert bérel, hogy megpróbálja biztonságba helyezni a veszélyben lévő birkákat. „A helikopter bérleti díjával egy egész szezon bevétele elúszik. De ez nem számít, ezek az én állataim, nem számok. Egyetlen megmentett juh is többet ér nekem, mint bármilyen nyereség” – mondta Villani.

A helikopter néhány vezetővel együtt felviszi majd őket a párkányra. Az a szándékuk, hogy köteleken leereszkedjenek, és a nyájat a szűk szakadékon keresztül a hágóhoz tereljék. A mentőakció biztonsága erdekében egy tapasztalt hegymászó is segíti a kis csapatot.

A küldetés az elkövetkező néhány órára van kitűzve – írja a newsprima.it.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés