ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Miért nem hullik ki Katalin hercegné haja a kemoterápiától?

Katalin hercegné / Fotó: Shutterstock
Katalin hercegné / Fotó: Shutterstock
A 42 éves Katalin hercegné hétvégén mutatkozott először a sokkoló rákdiagnózisa óta. Károly király születésnapi parádéján jelent meg.
Hirdetés
Ad image

Egyáltalán nem látszik, hogy Vilmos herceg felesége jelenleg kemoterápiás kezelést kap. Legalábbis vizuálisan.

Katalin hercegné tökéletesen festett Jenny Packham fekete-fehér matrózruhájában. Még a haja is, amelyet feltűzve viselt, olyan dúsnak tűnt, mint mindig. Mert a kemoterápia azonban manapság nem feltétlenül jelenti azt, hogy a betegek elveszítik a hajukat. Minden a gyógyszertől függ.

Wolfgang Janni rákszakértő az ulmi egyetemi kórházból elmondta: „Ma már valóban vannak olyan kemoterápiák, amelyeknél alig hullik ki haj, vagy a hajhullás olyan csekély mértékű, hogy nem is látszik„.

A szakértő szerint a támogató terápia is hozzájárulhatott ahhoz, hogy Katalinnak alig vagy egyáltalán nem volt hajhullása. Ebben szerepet játszanak az úgynevezett hűtősapkák, amelyeket a kemoterápia alatt helyeznek a beteg fejére – írja a krone.at.

Ha a hercegné mégis elvesztette néhány hajszálát, akkor egy egyszerű trükköt alkalmazhatott szombaton. „Úgy néz ki, mintha Katalin olyan tincseket viselne, amelyeket a meglévő hajába illesztettek, hogy az dúsabbnak tűnjön, és művészi módon egészítették ki” – mondta egy fodrász.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés