ACNEWS

Attól rettegnek az amerikaiak, amitől a britek ujjongnak

Illusztráció. Fotó: pixabay
Illusztráció. Fotó: pixabay
Stratégiailag fontos vagy játék a tűzzel? A bitek elvakultak az ukrán dróntámadásokkal szemben.
Hirdetés
Ad image

Az ukránok már szinte naponta lövik az orosz fővárost, Moszkvát. Eddig csak ablakok törtek be, a minap azonban már három fivér halálról is beszámolt a média.  Szakértők szerint indokolatlanul veszélyesek a dróntámadások.

Az ukránok célba vették Oroszország fővárosát. Az ukrán drónok szinte naponta csapódnak be Moszkvába, de többnyire röviddel a becsapódás előtt elfogják őket. Több épületet is megrongáltak. 

Bár Kijev nem vállalja a közvetlen felelősséget, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy nemrégiben közzétett video üzenetében azt mondta, hogy „természetes és igazságos”, hogy a háború „fokozatosan áttér orosz területre”.

Az ilyen támadások és nyilatkozatok láttán a britek ujjonganak, az amerikaiak viszont idegesek lesznek. Brit hírszerzési szakértők szerint a mélyen orosz területen végrehajtott támadások stratégiai fontosságúak Moszkva agressziós háborújának ellensúlyozásában.   

A Fehér Ház viszont elhatárolódik a támadásoktól, és önmérsékletre szólítja fel Kijevet. Putyint semmilyen körülmények között nem szabad provokálni. Az USA eddig is tartózkodott a nagy hatótávolságú fegyverek szállításától. Az amerikai külügyminisztérium szóvivője a héten azt mondta, hogy az USA nem segíti elő az Oroszországon belüli támadásokat. De Ukrajnának kell eldöntenie, hogyan védekezik az orosz invázió ellen – tette hozzá sunnyogva.

Egy amerikai katonai szakértő szerint: „Egyes amerikai exponensek számára az ilyen támadások az erőforrások pazarlását jelentik, ahelyett, hogy a frontra koncentráltan összpontosítva használnák fel az erejüket”.

Kijev mindeközben azt reméli, hogy gyengíti az orosz morált, látványos sikereket generál, valamint lépésről lépésre erodálja az orosz katonai logisztikát. Eddig azonban mindhiába – írja a blick.ch

Persze ott a kísértő kérdés: mekkora a veszélye annak, hogy az atomhatalom Oroszország reagál az ilyen támadásokra? A Kreml többször is rámutatott, hogy az orosz nukleáris doktrína csak akkor irányozza elő a nukleáris fegyverek alkalmazását, ha az orosz államiságot fenyegetik. A dróntámadások ettől azonban messze álnak, de meddig…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés