ACNEWS

Milák Kristófra lecsapnak a doppingellenőrök

Milák Kristóf Fotó: Youtube / MÚSZ
Milák Kristóf Fotó: Youtube / MÚSZ
Az úszóklasszis ugyan fél éve nem végzett komolyabb edzésmunkát, mégis ellenőrizni fogják, hogy fogyasztott-e valamilyen szert.
Hirdetés
Ad image

2024. július 26-án rajtol a párizsi olimpia. A Pre-Games-program kihívást jelent a magyar doppingellenőröknek. Ez azt jelenti, hogy a nemzetközi szövetségek összeállítanak egy rangsort, amin azoknak a neve szerepel, akiket mindenképp ellenőrizni kell még az első félévben. Erre a listára került fel Milák Kristóf is, annak ellenére, hogy a hírek szerint már fél éve nem végzett komolyabb edzésmunkát

„A tokiói olimpia előtt egy olyan listát kaptunk kézhez, amelyen 99 magyar sportoló neve szerepelt, és amit a világranglistás helyezések és az elért eredmények alapján állítottak össze. Arra számítok, hogy ez a szám most is jelentős lesz. Azért ez egy komoly kihívás, sok-sok mintavételről beszélünk. A cél az, hogy senki ne jusson ki az olimpiára úgy, hogy előtte nem esik át egy komoly általános szűrésen a saját országában” – mondta Indexnek a Magyar Antidopping Csoport vezetője, Tiszeker Ágnes.

A MACS eddig gondtalan együttműködést tapasztalt Milák Kristóf részéről, aki mindig készségesen áll az ellenőrök rendelkezésére.

„Az ő dolga, hol és hogyan készül a versenyekre, egy sportolónak arra is fel kell készülnie, hogy az edzésen kívül adjon mintát” – jegyezte meg Tiszeker Ágnes.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés