ACNEWS

Milíciák és terrorista erők elleni egységes fellépésről tárgyalt az izraeli államelnök az Egyesült Arab Emírségekben

Fegyveres milíciák és terrorista erők elleni egységes fellépésről tárgyalt Jichák Hercog izraeli államelnök Mohamed bin Zájid Ál Nahajan koronaherceggel az Egyesült Arab Emírségekben - jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet vasárnap.

Hirdetés
Ad image

Fegyveres milíciák és terrorista erők elleni egységes fellépésről tárgyalt Jichák Hercog izraeli államelnök Mohamed bin Zájid Ál Nahajan koronaherceggel az Egyesült Arab Emírségekben – jelentette a Jediót Ahronót című izraeli újság hírportálja, a ynet vasárnap.

Hercog – aki az izraeli államfők közül elsőként látogatott el az emírségekbe – több mint kétórás, „meleg és szívélyes” megbeszélést folytatott a trónörökössel az abu-dzabi elnöki hivatalban.

Mohamed bin Zájid Ál Nahajan megköszönte az izraeli elnök kiállását az emírségekben nemrégiben végrehajtott, halálos kimenetelű dróntámadással szemben.

„Ez az álláspont megmutatja a regionális stabilitást fenyegető veszélyekről alkotott közös nézetünket” – mondta az Egyesült Arab Emirátusok de facto uralkodója.

„A találkozó azt üzeni az egész régiónak, hogy fennáll a béke és az együttélés alternatívája, Ábrahám fiai és lányai békésen élhetnek együtt az emberiség javára” – nyilatkozott Hercog a megbeszélésekről.

„Azt is szeretném hangsúlyozni, hogy teljes mértékben támogatjuk az Önök biztonsági igényeit, és minden formában és nyelven elítéljük a szuverenitásuk elleni, terrorista csoportok által elkövetett támadásokat” – mondta Herzog, utalva a két héttel ezelőtt Abu-Dzabi repülőterének közelében végrehajtott, három emberéletet kioltó és sokakat megsebesítő dróntámadásra.

„Ez az álláspont megmutatja közös nézeteinket a regionális stabilitásról és a békét fenyegető veszélyekről, különösen a milíciák és a terrorista erők jelentette veszélyekről, valamint azt is, hogy egyformán értjük a velük szembeni határozott kiállást” – hangsúlyozta válaszában az arab vezető.

„A béke segítségével az Egyesült Arab Emírségekben, Izraelben és a tágabb régióban erőforrásokat és lehetőségeket állíthatunk nemzeteink szolgálatába, és utat nyithatunk egy jobb holnap felé”- tette hozzá a koronaherceg.

Az Egyesült Arab Emírségek és Izrael 2020 őszén, amerikai közvetítéssel normalizálták kapcsolataikat az Ábrahám-egyezménynek nevezett, Izrael és több arab állam közötti diplomáciai megállapodás részeként.

Mohamed bin Zájid Ál Nahajan jelentős történelmi váltásnak nevezte ezt az egyezményt, és kifejtette, hogy a megállapodás megnyitotta az utat a partnerség megerősítése felé, különösen a technológia, az innováció, az egészségügy és az energiaipar területén.

Hercog látogatása során találkozik az emírségek kicsiny, de növekvő zsidó közösségének tagjaival, és hétfőn meglátogatja a dubaji világkiállítást is, ahol Izrael ezen a napon rendezvénysorozatot tart pavilonjában. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés