ACNEWS

Milliókat keresnek az emberi laborpatkányok

Tíz nap betegségért cserébe kapnak összegeket a kísérleti alanyok / Fotó: Pixabay
Tíz nap betegségért cserébe kapnak összegeket a kísérleti alanyok / Fotó: Pixabay
Hirdetés
Ad image

Akár tíz nap alatt brutális összegekhez lehet hozzájutni, ha az ember kísérletekben vesz részt betegségek és azok gyógymódjaival kapcsolatban.

Ezek a kísérletek gyakran nagyvonalú kifizetéseket ígérnek a viszonylag elviselhetőnek tűnő, bár kellemetlen betegségekért vagy annak kezeléséért.

A hirdetések gyakran teljesen kockázatmentesnek tünteti fel az adott kísérletet, holott az biztos, hogy valamilyen vírussal fertőzik meg az embereket, ami akár tíz vagy tizenkét napig is az ágyhoz köti őket.

Tekintettel az Egyesült Királyságban jelenleg is fennálló megélhetési válságra, ezek a vizsgálatok csábító pénzkereseti lehetőséget jelentenek, különösen a diákok és a fiatal szakemberek számára.

„Akkoriban egy ideiglenes szerződéssel dolgoztam, amely a lejáratához közeledett. Ez egy remek lehetőségnek tűnt, hogy egy kis pénzhez jussak, anélkül, hogy a megtakarításaimhoz nyúlnék” – mondta a Vice.com-nak a 30 éves Freddie Broadbent, aki néhány évvel ezelőtt vett részt a FluCamp kísérletén.

„Miután teljes egészében befejeztem a kísérletet, két különálló kifizetést kaptam, összesen 3000 fontot. Tíz napot töltöttem karanténban, de abszolút megérte.”

Egyre többen vesznek részt ilyen kísérletekben, ahol a minimum kifizetés ma már 3500 – 4000 font, ami másfél milliónál is többet ér forintra átszámítva. Mindezt nagyjából 10-12 napi betegségért cserébe.

„A pénz miatt jelentkeztem” – mondta a hírportálnak egy másik fiatal.

Azonban nem egyszerű bekerülni, ahogy maguk közt nevezik, egy un. laborpatkány programba. A kiválasztást hosszas tesztelések előzik meg, amelyben nem csak az egészségét vizsgálják a potenciális alanynak, hanem a mentális lelki állapotát is. Ugyanis lelkileg ki kell bírni a másfél hetes karantént.

Az egészségügyi szint felmérését vérteszttel állapítják meg. Előfordul, hogy valaki azért nem vehet részt a kísérleten, mert pár héttel ezelőtt átesett egy kisebb megfázáson.

A másik probléma pedig az, hogy gyakran egy kísérleten csak egyszer vehet részt egy alany, mivel a szervezete egyszer már legyőzte az adott vírust, és kialakultak benne az antitestek.

Így a jövedelem bármennyire is kecsegtető, csak néha van rá lehetőség.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés