ACNEWS

Milyen legyen Magyarország Szépe?

Fotó: Magyarország Szépe
Fotó: Magyarország Szépe
Nyolcadik alkalommal ad otthont a Magyarország Szépe gálaműsornak a közmédia. A zsűrit most megkérdeztük, hogy mi kell a koronához.
Hirdetés
Ad image

Júniusban ismét szépségkirálynőt koronáznak a Magyarország Szépe című műsorban a Duna tévécsatornán. Tíz évvel ezelőtt, 2014-ben volt látható először a közmédia műsorán a Magyarország Szépe – Miss World Hungary. A koronavírus járvány okozta kényszerszünet után tavaly ismét nagyszabású televíziós show-ban választották meg az ország legszebb lányát, Hacsi Boglárkát. Az idei évben június 23-án, vasárnap 18:45-től látható élő döntőt a Duna showműsorainak háziasszonya, Rókusfalvy Lili és a képernyőre műsorvezetőként visszatérő Kárász Róbert vezeti. A műsor közösségi média arca a koronáját átadni készülő tavalyi győztes, Hacsi Boglárka rendszeresen bejelentkezik majd a verseny online felületein és kulisszatitkokat is megoszt az érdeklődőkkel.

A versenyről

A több mint hetvenéves múltra visszatekintő Miss World halad a korral, ennek egyik kézzelfogható bizonyítéka, hogy a versenyben egyre inkább előtérbe kerül a társadalmi felelősségvállalás fontossága. A Miss World mindenkori győztese egy éven át fontos feladatokat lát el: járja a világot, felhívva a figyelmet fontos emberi jogi és környezetvédelmi problémákra és jószolgálati nagykövetként sokat tesz számos társadalmi ügy előremozdításáért. Természetesen az esztétikus külső továbbra is fontos szempont, ám a zsűri is sokkal inkább nézi a versenyzők jótékonysági programját, azt a saját ötleten alapuló ügyet, amit győzelem esetén képviselni szeretnének. Emellett elengedhetetlen, hogy a leendő szépségkirálynő szorgalmas, elhivatott, pozitív és nyitott személyiség legyen és jól beszéljen angolul, hiszen a nemzetközi finálén is prezentálnia kell az általa kidolgozott jótékonysági projektet.

Út a zsűri szívéhez

Hajas László zsűritag szerint: „A győztesnek pedig tudnia kell viselkednie a világversenyen. Tehát, hogy ha valaki egy kicsit visszahúzódóbb, az nem biztos, hogy előnyt jelent. Ahogyan az sem, ha valaki nagyon tolakodó. Fontos, hogy észrevegyék, a középpontban legyen, mégse legyen túl sok. Miközben kitűnjön a többiek közül. Nekem személy szerint nagyon fontos az arc, annak a berendezése. Hogy az mennyire harmonikus, mennyire van összhangban. Az arc arányait figyelem leginkább, miután régen fotóztam, főleg portrékat. Természetesen elengedhetetlen a jó megjelenés, elcsépelt szóval mondva a kisugárzás is.”

Máshogy szemlélik a versenyzőket a női zsűritagok

A szépség maga már régen nem csak a külsőségekről szól. Ezt támasztja alá Slamovits-Horváth Beáta üzletasszony is, aki szintén a zsűri székében ül. Nőként azonban koránt sem ugyanazokat a dolgokat figyeli meg a versenyzőkön, mint a férfi zsűritagok. „A férfiakat könnyebben el lehet varázsolni egy mosollyal, egy csinos kis arcocskával, vagy szexibb testalkattal. A nők ennél sokkal kritikusabbak, ezért is nagyon jó, hogy a zsűriben nők és férfiak egyaránt vannak. De én mindentől függetlenül azt gondolom, hogy a leendő győztes a férfiakat és a nőket egyaránt el kell, hogy tudja bűvölni. Ehhez szükséges egy külső megjelenés természetesen, de ha belül nincs rendben a lelke valakinek, azt észre fogja mindenki venni. A férfiak is egy idő után. Persze, lehet, hogy nem az első blikkre, hanem kettő-három pillanattal később. Ismernie kell a lányoknak önmagukat, tisztában kell lenniük az adottságaikkal.” – kezdett bele Bea, aki személy szerint a nőiességet, az eleganciát keresi a lányokban. Azonban szerinte az, hogy ez meglegyen, elengedhetetlen az érett gondolkodás. Anélkül ugyanis senkiből sem lesz királynő.

Fotó: AcNews
Slamovits-Horváth Beáta, a műsor egyik zsűritagja; Fotó: AcNews

Nagyon fontosnak tartom, hogyha ránézek egy lányra, akkor nőként is bájosnak, szexinek, nőiesnek tartsam. A szépség egyrészt egy adottság, másrészt nagyon sok minden múlik azon, mit tudunk kihozni önmagunkból. Az viszont, hogy hogyan tudjuk a szépségünket megmutatni, hogyan tudjuk viselni azt, az már inkább érettség kérdése. Tehát én nagyon szeretném, hogy olyan lány nyerjen idén, aki nagyon nőies és jól is tud ezzel bánni. Legyen egy egyfajta kifinomult magabiztossága, egy olyan pozitív kisugárzása, ami a nőket és a férfiakat egyaránt el tudja varázsolni.” – tette hozzá Bea.

Új házigazdával startol a Magyarország Szépe

A házigazdák szerdán sajtótájékoztatón mutatták be a legszebb huszonegy versenyzőt és ismertették a felkészülés és a műsor menetét. Az élő adásban ezúttal is négyszer vonulnak végig a kifutón a hölgyek: a sportruhás fitt tour-ban, a magyar tervezők kreációit bemutató kreatív tour-ban, a lélegzetelállító estélyi tour-ban és a nemzeti öltözékben. A fináléban a zsűri szavazatainak összesítése után a legtöbb pontot szerző versenyző elnyeri a Miss World Hungary címet és a lehetőséget, hogy részt vegyen a nemzetközi döntőn. Idén is lesz közönségszavazás, alapdíjas telefonszámon tudnak voksolni az általuk legszebbnek ítélt versenyzőre. Újdonság, hogy a műsor előtt már egy héttel lehet szavazni, határon innen és túl. Egy számról maximum ötven szavazat küldhető. A nézők választottját Közönségdíjjal jutalmazzák.

A közös felkészülés már elkezdődött. A versenyzők részt vettek fotózásokon, kisfilm forgatáson és hamarosan két hétre a felkészítő táborba vonulnak, hogy zavartalan körülmények között készülhessenek a versenyre. A táborba huszonegyen költöznek, de csak tizenhatan állhatnak a kifutóra az élő adásban, öt lánytól elbúcsúznak a tábor alversenyein. A felkészülésükről egy háttérműsor is készül, amit a döntő előtti napon, azaz június 22-én 19:45-től láthatnak a Duna nézői A királynők útja címmel.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés