ACNEWS

Minden másnap árat emel a MOL – szombaton megint

Fotó Pixabay
Fotó Pixabay
Sose lesz vége: kilenc nap alatt ötödször drágult a benzin és a gázolaj, holnap megint többet kell fizetni az üzemanyagért.
Hirdetés
Ad image

Az elmúlt kilenc nap alatt ötödször emeli drasztikusan az üzemanyagok árát a MOL. Június 14 óta a benzinért bruttó 15 forinttal kell többet fizetni, míg a gázolaj ára 31 forintot emelkedett. Holnaptól újra nő a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd. Eszerint a benzinért literenként  bruttó 4 forinttal fizethetünk többet a hétvégétől – írta a holtankoljak.hu. Ugyanakkor a gázolaj literenként ára bruttó 5 forinttal emelkedik. Az üzemanyagok átlagárak holnaptól a következőképpen alakulnak:

  • 95-ös benzin: 606 Ft/liter
  • Gázolaj: 627 Ft/liter

Ugyanakkor a 24 azt írja, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak. Eszerint Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 595 forint volt, azaz 14 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban tapasztalt 609 forintos átlagár. A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 607 forint volt, ami 1 forinttal került kevesebbe, mint a szomszédos országokban látott 608 forintos átlagár.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés