ACNEWS

Minden nő álma: így teheted láthatatlanná a striákat

Fotó: EverDerm
Fotó: EverDerm
Sokan mindent megtesznek, hogy eltüntessék a hibákat, azonban a krémek és az olajok nem minden esetben használnak.
Hirdetés
Ad image

A striák kialakulását a többség a várandóssághoz köti a kismamák hasán megjelenő terhességi csíkok miatt. Azonban tinédzserkorban a hirtelen növekedés vagy éppen a hízás és fogyás folyamatával is társulhat a megjelenése. Sőt, gyakran férfiakat is érint ez a probléma.

Sokan megtanultak együtt élni vele, de a többségnek szorongást okozhatnak a striák akár a strandon való fürdőruhás megjelenés kapcsán, akár magánéletükben otthon, ha csak rápillanatnak karjukra. Sajnos akár a láb, kar, comb, has, fenék, sőt a mellek is érintett területek lehetnek.

Mit tehetünk, hogy ne alakuljanak ki a striák? A striák kialakulásának fő oka, hogy a hirtelen és nagymértékű súlycsökkenéshez vagy súlygyarapodáshoz nem tud ugyanolyan mértékben alkalmazkodni a bőr alatti kötőszövet, mint a bőr legfelső rétege. Ez pedig szakadáshoz vezet. A fogyókúrázás során ezért is fontos a mértékletesség és a jojó effektus elkerülése. Azzal nő az esélye annak, hogy striákkal találjuk magunkat szembe.  Azonban a genetika is hozzájárulhat ezen kellemetlen csíkok megjelenéséhez és főként a nők többsége szembesül is ezzel a problémával.

Fotó: EverDerm

Ahol elszakad a bőr azon a területen nem termelődik melanin – tehát festékanyag –  és emiatt jobban látszódnak ezek a csíkok, hisz konkrétan fehér csíkként virítanak rajtunk. A nők többségét rendkívül feszélyezi – az édesanyákat is – hiába emlékeztetik őket terhességi csíkjaik életük legboldogabb időszakára. Sajnos magabiztosságukat és önbizalmukat erőteljesen megtépázhatja. Az EverDerm Klinikán elérhető egy szokatlan, ám rendkívül eredményes striakezelési megoldás, az orvosi tetoválás. „A stria és heg eltüntetésének módja a vendég saját testszínének kikeverése, majd a festék bőrbe juttatása. Ezzel lehet homogenizálni a területet, és mások számára láthatatlanná “varázsolni” ezeket a hibákat. A striák mélyedései ugyan megmaradnak, de optikailag el tudjuk őket tüntetni, ezzel is hozzájárulva a vendégeink elégedettségéhez és megnövekedett önbizalmához.” – árulta el nekünk Ackermann Helga az EverDerm Klinika sminktetoválója.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy nem okoz-e problémát ez a tetoválás a nyári időszakban a barnulás miatt? Nem lesz kellemetlen a téli és a nyári időszak közti színkülönbségünk? Ezeken a területek mivel egyáltalán nem tudunk barnulni, ezért saját testszínünk kikeverésével és bepigmentálásával még mindig előrébb vagyunk, mintha a hófehér bőrünk látszana a szakadás helyén, ezért mindenképp előnyös belevágni az orvosi tetoválásba akár striák vagy hegek eltüntetésére van szükségünk. (x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés