ACNEWS

Mogyoróallergia miatt zavarták le a repülőről a műsorvezetőt

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy tévés műsorvezető arra kérte a többi utast, hogy lánya súlyos allergiája miatt ne egyenek mogyorót. Az egész családot kidobták a repülőgépről.
Hirdetés
Ad image

A BBC időjárás-jelentője, Georgie Palmer, férje és lányai, Rosie és Annie Törökországba repültek volna. Mivel legkisebb gyermeke súlyos mogyoróallergiában szenved, megkérte a SunExpress járat személyzetét, hogy tegyenek egy bejelentést: A többi utast kérjék meg, hogy ne fogyasszanak mogyorót. „Még ha Rosie nem is került volna közvetlen kapcsolatba mogyoróval, akkor is meghalt volna, ha a fedélzeten bárki eszik belőle” – magyarázta Palmer a helyzet súlyosságát.

A fedélzeten tartózkodó személyzet azonban nem volt hajlandó eleget tenni ennek a kérésnek. Palmer ezért saját kezébe vette az ügyet – megszólította a közvetlen környezetében lévő utasokat, és arra kérte őket, hogy csendben adják tovább az információt. Amikor azonban a személyzet tudomást szerzett erről, a helyzet eszkalálódott.

A családot ezután arra kérték, röviddel a felszállás előtt hagyják el a gépet. „Ahogyan velünk bántak, az undorító volt. A kapitány úgy döntött, hogy nem akar a lányommal repülni az allergiája miatt” – írta le a helyzetet a műsorvezető. „Amikor megtudta, hogy beszéltem a többi utassal, a pilótafülkéből kiabált velem. Nagyon dühös volt” – mondta Palmer.

A többi utas viszont megértést tanúsított. „A repülőgép fedélzetén minden egyes utas csodálatos volt, de a repülőgépen dolgozó személyzet tagjai közül senki sem mutatott egy cseppnyi együttérzést sem” – mondta.

A családnak végül másnapra kellett új járatot foglalnia – ezúttal az EasyJet légitársasággal. A légitársaság többször is közleményben kérte az utasokat, hogy ne nyissanak ki mogyorós csomagokat. A családnak azonban az új repülőjegyekért és a reptéri szállodában való elhelyezésért magas árat kellett fizetnie: az incidens 5000 fontjukba (kb. 2,2 millió forint) került – írja a krone.at.

A SunExpress visszautasít minden vádat: „Tartózkodunk az ilyen bejelentésektől, mivel nem tudjuk garantálni az allergénmentes környezetet a járatainkon, és nem tudjuk megakadályozni, hogy más utasok allergén ételeket vigyenek fel a fedélzetre” – magyarázták. Ráadásul a műsorvezetése agresszív viselkedése volt a kidobás tényleges oka – de a család ezt tagadja.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés