ACNEWS

Most ellenőrizze Gmail fiókját, holnap elveszítheti mindenét

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A Gmail-felhasználókat arra kérik, hogy haladéktalanul jelentkezzenek be és ellenőrizzék e-mail fiókjaikat, mivel a Google nagyszabású fióktisztításba kezd.
Hirdetés
Ad image

Bárki, akinek van Gmail vagy Google Fotók fiókja, bölcsen teszi, ha bejelentkezik, és rögtön ellenőrzi. A Google már hónapok óta figyelmezteti a felhasználókat, hogy egyes fiókok idén decemberben teljes törléssel néznek szembe, és ez a fontos határidő már csak órák kérdése. A törlés célja az inaktív fiókok eltávolítása, amelyek a Google szerint komoly biztonsági kockázatot jelentenek.

Ha egy szolgáltatást, mint például a Gmailt vagy a Google Fotókat két éve nem használták, akkor a digitális történelemkönyvekbe kerülhet, ezért fontos, hogy azonnal bejelentkezzenek. Szerencsére könnyen gondoskodhat arról, hogy ne váljon a frissítés áldozatává.

A Google arra készül, hogy most pénteken megkezdi az inaktív felhasználók millióinak törlését az összes szolgáltatásában, beleértve a Google Drive-ot és a Gmailt is. Ez riasztóan hangozhat, de még mindig van idő megmenteni a fájlokat, mielőtt a Google megnyomja a megszüntetés gombot – írja a Mirror.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Google üzenetet küld, mielőtt bármilyen eltávolításra sor kerülne, így ha nem kap e-mailt a techóriástól, akkor biztonságban lehet. „Mielőtt törlünk egy fiókot, a törlés előtti hónapokban többször küldünk értesítést mind a fiók e-mail címére, mind a helyreállítási e-mail címre” – erősítette meg a Google.

Bár ez az adattisztítás nem mindenkit érint, most talán itt az ideje, hogy letöltse a Google-nál tárolt értékes fájlokat, és máshol is készítsen róluk biztonsági másolatot, hogy biztosan biztonságban legyenek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés