ACNEWS

Most ellenőrizze Gmail fiókját, holnap elveszítheti mindenét

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A Gmail-felhasználókat arra kérik, hogy haladéktalanul jelentkezzenek be és ellenőrizzék e-mail fiókjaikat, mivel a Google nagyszabású fióktisztításba kezd.
Hirdetés
Ad image

Bárki, akinek van Gmail vagy Google Fotók fiókja, bölcsen teszi, ha bejelentkezik, és rögtön ellenőrzi. A Google már hónapok óta figyelmezteti a felhasználókat, hogy egyes fiókok idén decemberben teljes törléssel néznek szembe, és ez a fontos határidő már csak órák kérdése. A törlés célja az inaktív fiókok eltávolítása, amelyek a Google szerint komoly biztonsági kockázatot jelentenek.

Ha egy szolgáltatást, mint például a Gmailt vagy a Google Fotókat két éve nem használták, akkor a digitális történelemkönyvekbe kerülhet, ezért fontos, hogy azonnal bejelentkezzenek. Szerencsére könnyen gondoskodhat arról, hogy ne váljon a frissítés áldozatává.

A Google arra készül, hogy most pénteken megkezdi az inaktív felhasználók millióinak törlését az összes szolgáltatásában, beleértve a Google Drive-ot és a Gmailt is. Ez riasztóan hangozhat, de még mindig van idő megmenteni a fájlokat, mielőtt a Google megnyomja a megszüntetés gombot – írja a Mirror.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a Google üzenetet küld, mielőtt bármilyen eltávolításra sor kerülne, így ha nem kap e-mailt a techóriástól, akkor biztonságban lehet. „Mielőtt törlünk egy fiókot, a törlés előtti hónapokban többször küldünk értesítést mind a fiók e-mail címére, mind a helyreállítási e-mail címre” – erősítette meg a Google.

Bár ez az adattisztítás nem mindenkit érint, most talán itt az ideje, hogy letöltse a Google-nál tárolt értékes fájlokat, és máshol is készítsen róluk biztonsági másolatot, hogy biztosan biztonságban legyenek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés