ACNEWS

Most meg ők kapnak sokkoló gázszámlákat

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Nyáron is sokan magasabb számlákat kaptak, a rezsicsökkentés fenntartásának ellenére. Most a diktálósak fáztak rá.
Hirdetés
Ad image

Idén ősszel a diktálós fogyasztók egy része szembesült jóval magasabb gázszámlával. A RTL Híradónak az egyik nyilatkozó azt mondta, tavaly októberben 85 köbméter gázért 11 ezer forintot fizetett, míg egy évvel később alig valamivel többért, 89 köbméterért már 28 ezret számláztak ki neki.

Az MVM ismét úgy számlázott, ami egy átlag fogyasztó számára követhetetlen. A megszólaltatott szakértő szerint ennek az oka az MVM átlagfogyasztó számára követhetetlen számlázási módszere.

A szolgáltató elismerte, hogy többen kaptak magasabb összegű számlát, de most csak a havi diktálós fogyasztók. Azt írták, idén eltolódott a fűtési időszak kezdete, ezért a számlák azonos fogyasztás mellett is nagyobb arányban tartalmazhatnak versenypiaci költséget tükröző árat, mint tavaly ilyenkor. Az MVM ugyanakkor kiemelte, hogy az egész évre járó kedvezményes gázmennyiség nem veszik el.

Hozzáteszik, azok, akik nem tudják egyben kifizetni a magasabb összegű számlát, az ügyfélszolgálaton jelezhetik – írta az RTL riport alapján a hvg.hu

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés