ACNEWS

Moszat menti meg az emberiséget, ha jön a világvége

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egy nukleáris tél esetén a tengeri moszat lehet a túlélők egyik fő táplálékforrása.
Hirdetés
Ad image

Abban az esetben, ha bekövetkezik a legrosszabb, és kitör az atomháború a szakértők szerint a tengeri moszat lehet az emberiség megmentője. Egy ilyen esetben ugyanis a gombafelhők és a perzselő tűzgömbök csak a probléma kezdetét jelentenék. A sugárzás megmérgezi a szárazföldet, illetve a légkört is, amivel megakadályozza, hogy a napfény elérje a Földet. Ez pedig a bolygó lehűlését eredményezi, ami szintén széleskörű terméskieséshez és éhínséghez vezet. Egyes növények azonban könnyedén átvészelik az ilyen csapásokat.

Egy új tanulmányban, a tudósok azzal érvelnek, hogy a tengeri moszatok ebbe a csoportba tartoznak és akár élelmiszerforrássá is emelkedhetnek. Ezek a növények ugyanis viszonylag ellenállóak és hihetetlenül táplálóak is: alapvető szénhidrátokat, fehérjéket és zsírokat tartalmaznak, valamit tele vannak olyan tápanyagokkal, mint a magnézium, cink, B12-vitamin, jód és többszörösen telítetlen zsírzsavak – írja az IFLScience.

A kutatás továbbá kimutatta, hogy a trópusi óceánok partjainál még az atomháború után is lehetséges lesz a hínártermesztés. Eszerint pedig az atombomba robbanását követő 9-14 hónapon belül meg lehetne növelni annyira, hogy a globális szükséglet 45 százalékát, azaz az emberi táplálkozás 15 százalékát, valamint az állati takarmány 10 százalékát fedezni tudja.

Nem szabad alábecsülni egy atomháború pusztítását. A szervezet számításai szerint egy ilyen csapás az USA és Oroszország között legalább 360 millió ember halálát okozná, de egy India és Pakisztán között kitört harc is alaphangon 50-125 millió ember életébe kerülne. Ebbe pedig még nincsen beleszámolva, hogy a radiokatív csapadék és a nukleáris tél is milliók halálát okozná.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés