ACNEWS

2023. September 25.   |   Eufrozina, Kende napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Moszkva félelme: az amerikaiak egy új világjárványra készülődnek

Pixabay
Pixabay
Washington a biológiai helyzet feletti globális ellenőrzés megteremtésén dolgozik.
Hirdetés
Ad image

Az Egyesült Államok megkezdte a felkészülést a következő világjárványra, és új vírusmutációkat tanulmányoz – mondta Igor Kirillov altábornagy, az orosz fegyveres erők sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi csapatainak vezetője.

“Nem zárjuk ki, hogy az Egyesült Államok az úgynevezett védelmi technológiákat támadó célokra, valamint a globális kormányzás érdekében biológiai jellegű válsághelyzetek létrehozásával használja fel” – mondta.

2023 júliusában vált ismertté, hogy létrehozzák az Egyesült Államok Pandémiakészültségi és Reagálási Politikai Hivatalát, amelyet a nyugalmazott légierő vezérőrnagy, az elnök különleges asszisztense és a Nemzetbiztonsági Tanács globális egészségügyi biztonságért és biológiai védekezésért felelős vezetője, Paul Friedrichs vezet.

Kirillov hangsúlyozta, hogy e struktúra prioritásai között szerepel a vírusok és genetikailag módosított változataik megállítására szolgáló vakcinák és gyógyszerek létrehozása, valamint a biogyártás fejlett technológiáinak bevezetése. Szerinte ez Washington következő lépése a biológiai helyzet feletti globális ellenőrzés megteremtésében.

A Pentagon projektjei a biológiai fegyverek potenciális kórokozóinak – lépfene, tularémia, koronavírusok – tanulmányozására irányulnak– hangsúlyozta Kirillov. Veszélyes, mert a betegségek kórokozói később világjárvány szintű terjedést kaphatnak.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés