ACNEWS

Baj van! Moszkva kimondta: háborúban áll a Nyugattal

Peszkov. Fotó: kremlin.ru
Peszkov. Fotó: kremlin.ru
Több mint két évvel Ukrajna lerohanása után a Kreml először jelentette ki hivatalosan, hogy Oroszország háborúban áll.
Hirdetés
Ad image

Várható volt, hogy miután újra megválasszák elnöknek Putyint, bekeményít.

„Miután a Nyugat is részese lett az ukrajnai konfliktusnak, a különleges katonai művelet valójában háborúvá vált” – jelentette ki Dmitrij Peszkov .

„Háborús állapotban vagyunk. Igen, ez egy különleges katonai műveletnek indult, de amint ott megalakult ez a társaság, amint a kollektív Nyugat Ukrajna oldalán részese lett ennek, ez számunkra már háborúvá vált. Erről meg vagyok győződve. És ezt mindenkinek meg kell értenie a belső mozgósításhoz” – mondta a Kreml szóvivője.

„Oroszország célja most az, hogy biztosítsa a négy új régió lakóit és felszabadítsa a Kijev által gyakorlatilag megszállt területet” – tette hozzá.

Peszkov megjegyzései azután hangzottak el, hogy az orosz állam az éjszaka folyamán a legnagyobb összehangolt támadást hajtotta végre a szomszédos ország energetikai infrastruktúrája ellen.

A katonai kontingens Ukrajnába küldésének ötletét Emmanuel Macron francia elnök vetette fel a Kijev támogatásáról szóló februári nemzetközi konferencián – írja az mk.ru.

A Kreml hangsúlyozta, hogy Moszkva szorosan követi a nyilatkozatokat, és figyelmeztetett, hogy a külföldi csapatok Ukrajnába küldésének helyrehozhatatlan következményei lehetnek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés