ACNEWS

Moszkva nem kegyelmezett a budapesti fegyveres rablónak

A 30 éves férfi hiába menekült Oroszországba, Moszkva kiadta, 3 fegyveres rablásért vonják most felelősségre.

Hirdetés
Ad image

A 30 éves férfi hiába menekült Oroszországba, Moszkva kiadta, 3 fegyveres rablásért vonják most felelősségre.

Vádat emelt a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség egy 30 éves férfival szemben, aki még 2017-ben, fegyverrel rabolt ki két dohányboltot és egy ékszerüzletet Budapesten, majd az utolsó rablás után másnap külföldre menekült – írja az Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott először 2017. február 19-én, egy XI. kerületi dohányboltba ment be úgy, hogy az arcát eltakarta, majd fegyvert szegezett az eladóra, és a kasszában lévő pénzt követelte. A fenyegetés hatására a sértett félelmében nem mert megmozdulni, ezért a vádlott átnyúlt a pulton, kivett a pénztárgépből több mint 680.000 forintot, majd elmenekült.

2017. március 14-én a férfi egy II. kerületi dohányboltot rabolt ki. Ebben az esetben is eltakarta az arcát, mielőtt az üzletbe lépett, majd az eladó arcához egy fegyvert tartott, miközben egy zacskót átnyújtva, a bevételt követelte. Az eladó a kasszában lévő 140.000 forintot zacskóba tette és átadta a vádlottnak, aki azzal elmenekült.

Egy hónap elteltével, 2017. április 22-én a férfi újra rabolt. Ezúttal egy II. kerületi ékszerboltba ment be, ahol elővette a riasztófegyverét, azt az eladó fejéhez tartotta, majd átugrott a pulton, és a nőt a földre rántotta. A sértett megnyomta a pánikgombot és segítségért kiabált, ezért a támadó befogta a száját, majd amikor a nő menekülni próbált, többször megütötte és megrúgta. Végül az üzletből készpénzt és tört aranyat vitt el, összesen mintegy 2.700.000 forint értékben.

A férfi az utolsó rablást követően másnap Moszkvába menekült, ahol nemzetközi elfogatóparancs alapján 2021. szeptember 30-án fogták el.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit 3 rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés