ACNEWS

Indiaiak sütik a lángost a Balatonnál

Lángos / Fotó: Shutterstock
Lángos / Fotó: Shutterstock
A vendéglátásban már jó ideje érezhetően jelen vannak a külföldi vendégmunkások. Most a balatoni munkaerőhiányt is velük orvosolnák.
Hirdetés
Ad image

Senki számára nem újdonság, hogy az elmúlt években ellepték a külföldi vendégmunkások a vendéglátóipart. Elég csak a sokszor nemhogy magyarul, de angolul se beszélő ételfutárokra gondolni. Az idén pedig az Index információi szerint a balatoni munkaerőhiányt jellemzően a Fülöp-szigetekről, Thaiföldről és Indiából érkező munkások enyhítik. „Egyszerűbb betanított munkák, például a lángossütés vagy a felszolgálás során találkozhatunk majd a Balatonon külföldi vendégmunkásokkal, akik jellemzően jól tudnak angolul.” – mondta Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) elnöke.

Bár a munkaerőhiány jócskán csökkent 2022-höz képest a Balatonnál, a probléma még mindig fennáll. A koronavírus-járvány alatt ugyanis rengetegen otthagyták a szakmát, majd később más ágazatokban helyezkedtek el. A csökkenés azért jöhetett csak létre, mert az építőipar, ahol sok vendéglátós vállalt munkát, az elmúlt időszakban gyenge lábakon áll. A szakemberhiány azonban továbbra is probléma és nemcsak betanított munkásokra lenne szükség. Kovács László szerint szakácsra és cukrászra is bőven van kereslet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés