ACNEWS

Elon Musk bepereli Mark Zuckerberget lopásért

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az új Meta platform, a Threads miatt a Twitter most jogi lépésekkel fenyegetőzik. Elon Musk őrjöng riválisa sikere miatt.
Hirdetés
Ad image

Tegnap indult útjára a legújabb közösségi oldal, a Threads, mely egyértelműen a Twitter másolata, csak ez éppen Mark Zuckerberg cégéhez tartozik. Elon musk, most azzal fenyegetőzik, hogy befogja perelni a Meta vállalatot.

A Twitter ügyvédje, Alex Spiro azt írja: „A Twitter szigorúan érvényesíteni kívánja szellemi tulajdonjogait, és kéri, hogy a Meta tegyen azonnali lépéseket a Twitter üzleti titkainak vagy más, szigorúan bizalmas információk felhasználásának megakadályozása érdekében. Elon Musk cége fenntartja a jogot, hogy jogi lépéseket tegyen Mark Zuckerberg csoportja ellen.”

A Meta alaptalannak tartja a Twitter vádjait. „A Threads fejlesztőcsapatában senki sem volt Twitter-alkalmazott” – idézi a blick.ch a Meta-forrást.

Közben a Meta vezérigazgatója, Zuckerberg örül az új platform sikeres elindításának. A Facebook-csoport Twitter-másolata rövid idő után már több mint tízmillió felhasználót ért el.

A Threads a Meta fotó- és videoplatformjához, az Instagramhoztartozik, és az Egyesült Államokban és több mint 100 további országban érhető el – Svájcban és az Európai Unióban azonban még nem. A csoport megoldatlan szabályozási kérdésekre hivatkozik.

A Threads elindítása különösen viharos napokat okoz a Twitter számára, amely a technológiai milliárdos Elon Musk általi felvásárlása óta küzd. A rövid üzenetküldő szolgáltatás a hétvégén azzal dühítette fel a felhasználókat, hogy drasztikusan korlátozta a naponta ingyenesen megtekinthető tweetek számát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés