ACNEWS

Durva meglepetésre készülnek karácsonykor a boltok

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Ha sikerül az üzleteknek egyezségre jutniuk, akkor december 24-én egy olyan változás jöhet, ami mindenkit érint.
Hirdetés
Ad image

Elméletileg semmi akadálya nem lenne annak, hogy szenteste napján egyik bolt se nyisson ki.

„A kereskedelmi dolgozóknak nincs hosszú hétvégéjük, csak a húsvét és a karácsony az, amikor két napot egyfolytában otthon lehetnek. Pedig 24-én már nincs is nagy forgalom, az üzletek inkább csak presztízsből, üzletpolitikai szempontból nem engedhetik meg, hogy ha a konkurencia kinyit, ők zárva legyenek” – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a Blikknek a december 24-i boltzár kezdeményezésével kapcsolatban.

Hozzátette azt is, hogy a 24-e inkább veszteséges szokott lenni az üzleteknek, mint nyereséges.

„Az üzletek most is akkor nyitnak ki, amikor akarnak. Így nem kellene törvényt módosítani ahhoz, hogy december 24-én zárva legyenek a boltok. Semmi nem akadályozza őket, hogy – saját belátásuk szerint – pihenőnapot biztosítsanak a munkavállalónak december 24-én” – fogalmazott Bubenkó.

Az üggyel kapcsolatban először Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek írtak levelet. Ő azt javasolta, terjesszék a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma elé. A Lidl egyébként már biztosan nem lesz nyitva. Úgy tudni, hogy a többi nagy áruházlánc sem zárkózik el az ötlettől.

„A kormányzat tud a felvetésről, már csak az a kérdés, hogy a kereskedelem képviselői egyezségre tudnak-e jutni. Akkor pedig már a mostani karácsonyra be lehet vezetni a változást” – mondta a szakszervezeti elnök.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés