ACNEWS

A Queen legendája segített a Bennu aszteroida begyűjtésében a NASA-nak

Brian May Fotó: NASA / Youtube
Brian May Fotó: NASA / Youtube
Brian May nemcsak a Queen gitárosa, hanem asztrofizikus is. Nemrég segített a NASA-nak abban, hogy visszahozzák a Földre az első aszteroidamintát.
Hirdetés
Ad image

A Queen alapítótagja mérhetetlenül büszke arra, hogy tagja lehetett annak a csapatnak, amely a Bennu aszteroidáról gyűjtött mintát.

„Helló NASA-sok, űrrajongók, aszteroida-rajongók. Itt Brian May a Queenből, mint azt valószínűleg tudják. Mérhetetlenül büszke vagyok arra, hogy az OSIRIS-REx csapatának tagja lehetek” – mondta a 76 éves zenész a NASA televízióban.

Az OSIRIS-REx űrszonda vasárnap repült el a Föld mellett, hét évvel azután, hogy a Bennu földközeli aszteroidáról mintát gyűjteni indították az űrbe. A több mint 4,5 milliárd éves aszteroidáról 2020-ban gyűjtött mintát, majd 2021-ben indult vissza a Földre, pontosabban Utah államba – írja a CNN.

A küldetésben May döntő szerepet játszott: az űrszonda adataiból sztereoszkópikus képeket készített, amelyek lehetővé tették a küldetés vezetőjének, Dante Laurettának és a csapatnak, hogy megtalálják a leszállás és a mintavétel biztonságos helyét.

A videóban May bocsánatot kért, amiért nem volt a csapattal a jeles eseményen.

„Éppen a Queen-turnéra próbálok, de a szívem veletek marad, miközben ezt az értékes mintát visszaszerezzük. Boldog minta-visszatérés napját, és gratulálok mindenkinek, aki olyan hihetetlenül keményen dolgozik ezen a küldetésen, különösen kedves barátomnak, Danténak. Isten áldjon meg mindenkit” – mondta.

Miután a mintakapszulát Utahban letette, az OSIRIS-REx folytatja útját, hogy egy másik aszteroidát tanulmányozzon, amelyet Apophisnak neveztek el – közölte az űrügynökség.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés