ACNEWS

Kirúgta munkatársait az ünnepelt magazin

Fotó: youtube
Fotó: youtube
A '80-as években több millió előfizetője volt világszerte a természettel foglalkozó képes magazinnak.
Hirdetés
Ad image

Minden főállású szerzőjét elbocsátotta a National Geographic, innentől fogva a magazint a szerkesztői és szabadúszók állítják össze – írja a HVG a Washington Post cikke alapján. Az újságostandokon sem lesz kapható jövöre.

A 135 éve alapított, 2019 óta a Walt Disney tulajdonában lévő magazinnál az elmúlt időszakban számos munkahelyet megszüntettek. A 2015-ben kezdődő tulajdonosváltások óta a mostani a negyedik elbocsátási hullám, amely során a magazin összesen 19 munkatársától vált meg. A munkatársakat áprilisban tájékoztatták arról, hogy kirúgások lesznek.

A lap szerzői a Twitteren kommentálták elbocsátásukat. Craig Welch, akinek díjnyertes írásai számos alkalommal szerepeltek a címlapon és sürgető környezetvédelmi kérdésekre hívták fel a figyelmet, azt írta: „megtiszteltetés volt számára a lap hihetetlen újságíróival dolgozni az elmúlt öt évben, és fontos, globális történeteket megosztani a világgal.”

A természet csodáival foglalkozó legendás magazinnak a nyolcvanas években még 12 millió előfizetője volt az Egyesült Államokban és több millió világszerte. 2022 végére viszont a számuk, kevesebb mint 2 millióra apadt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés